Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2017 12:33:37

Šlechtová: 50 milionů korun pro obce a kraje postižené živelní pohromou

Šlechtová: 50 milionů korun pro obce a kraje postižené živelní pohromou

Obce a kraje postižené živelní pohromou mohou žádat o dotace, které vyhlásila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. V rámci podprogramu na Obnovu obecního a krajského majetku po živelních pohromách v roce 2017 je pro ně připraveno 50 milionů.

„Jsem ráda, že v nelehkých a nepředvídatelných situacích, mezi něž živelní pohromy jistě patří, může Ministerstvo pro místní rozvoj našim krajům a obcím pomoci. Podpora je poskytována krajům až do výše 85 % a obcím až do 90 % uznatelných nákladů na jednu akci,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Cílem podprogramu je přispět prostřednictvím dotace k obnově základních funkcí území v působnosti územních samosprávných celků a tím odstranit nebo omezit možné důsledky pohrom, které narušují plynulost, dostupnost a kvalitu výkonu veřejné správy. Dotace je poskytována na rekonstrukci nebo opravu obecního a krajského majetku. Příjemcem dotace je obec nebo kraj. Dolní limit na jednu akci je stanoven na 200 tis. Kč. Ukončení podávání žádostí je 22. ledna 2018.

Podpora je poskytována ve dvou dotačních titulech (DT):

DT č. 1 – pro území byl vyhlášen stav nebezpečí nebo nouzový stav
DT č. 2 – pro území nebyl vyhlášen stav nebezpečí nebo nouzový stav

Více o podprogramu naleznete na 1url.cz/YtI5P.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama