Ing. et Ing. Martin Šmída

Politika nové generace
  • Piráti
  • Olomoucký kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2017 14:11:32

Volby už všechny akorát serou. Ale mě připadají jako pohádka.

Volby už všechny akorát serou. Ale mě připadají jako pohádka.

Celý příběh Pirátské strany mi připadá jako příběh. Jako souboj Davida s Goliášem. Možná trochu pohádka o tom, jak zvířátka tahali řepu. Prostě to nevzdali a pomáhali si. Ikdyž tyhle volby už všechny rozčilují, já si to užívám a doufám v dobrý konec.

Převzato z FB:
Já vím, že už ty volby všechny akorát serou. Všude jenom hejt. Chápu to. Já už se taky těšim, až se zas lidi začnou bavit normálně.
Ale taky pochopte, že je to fakt důležitý, kam se bude tahle země další 4 roky ubírat. A jestli vám je to jedno, tak aspoň pochopte, že jiným to jedno není. Třeba mně.
Já si ještě dobře pamatuju, v jaké jsem žil skepsi, že jsem neměl koho volit. Paroubek, Topolánek, Kalousek, Vít Bárta... bylo to hrozný. Pak jsem objevil Piráty, poznal jsem mladý inteligentní lidi, kteří bez peněz budují odspoda politickou stranu, aby hájili svobodomyslnost, svobodu, moderní přístupy k veřejné správě a reformy ve vzdělávání, hospodaření s veřejnými penězi, demokracie. 
Konečně jsem měl koho volit, ikdyž šance na zvolení byly minimální, nevadilo mi to. Za to čistý svědomí, že nemusím volit nějaký menší zlo, mi to stálo.
Někdy tou dobou se nám narodila dcerka (která za pár dní oslaví 6 let ;-) ) a já jsem chtěl něco udělat, aby mohla žít ve svobodnější zemi, než jakou jsem viděl kolem sebe. Tak jsem začal Pirátům pomáhat a oni si mě postupně zvolili krajským předsedou a pak celostátním místopředsedou. Takže jsem měl práce čím dál víc a ikdyž to dělám celou dobu zadarmo a naopak ještě sponzoruju, nikdy jsem nezalitoval a celou dobu jsem věděl, že bojuju za dobrou věc a že to smysl má.
A tím se dostáváme k současnosti. Někdy na jaře jsme prolomili psychologickou hranici 5% a od té doby pořád stoupáme. Jsem nadšenej, že čím dál víc lidí chápe, že to, co děláme, je autentický, upřímný a pozitivní, a já se nemůžu dočkat, že i moje liberální názory snad budou mít konečně ve sněmovně zastoupení. A především, že budou ve sněmovně konečně lidi, který znám a o kterých jsem přesvědčenej, že nebudou krást a lhát a že budou ten svěřený mandát vykonávat, jak nejlíp dovedou. Je to jak pohádka, kde bojuje dobro se zlem a která snad bude mít dobrej konec. A moc DĚKUJU všem, co mě podporují, jakkoli pomáhají nebo se jinak podílejí.
A vlastně je to jenom nějaká první epizoda, protože volbama to nekončí, nýbrž začíná. Tak snad to nakonec dobře dopadne... a budu spokojenej 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama