Mgr.Bc. Karel Světnička

Předseda Moravské a Slezské pirátské strany
  • MS Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2017 10:48:15

Zvýší firmy StBáků uplácení T. Zimy (rektor UK) včetně dalších lidí kolem něj?

Zvýší firmy StBáků uplácení T. Zimy (rektor UK) včetně dalších lidí kolem něj?

Předvolební televizní Superdebata naznačila, že po volbách by mohlo mít Babišovo ANO tichou podporu komunistú z KSČM. Komunistický aparátčík Tomáš Zima je na to se špičkami fízlů StB je na to už dávno připraven?

Pro líné číst: https://youtu.be/KDDvVhYx7-Y  

https://www.youtube.com/watch?v=X8Oz-WksUhQ&t=9s

Zrůdnost zvolení rektorem Univerzity dočasně bývalého fanatického bolševického podílníka na zločinech komunismu Tomáše Zimy odhalila už před lety nedávná předsedkyně Konfederace politických vězňů MUDr. Naděžda Kavalírová. Již dávno jasně řekla co je to za "prodejného zmetka a podvodníka" (konec citace).

Jiný člen Konfederace politických vězňů (dále člen KPV) odhalil na Univerzitě Karlově krytí zpronevěry peněz starou strukturou Jitkou Čádovou (po návratu ze sídla KGB, Sovětského svazu byla okamžitě "ukončena" na gymnáziu v Mostě po roku 1989; ač pod dohledem vězeňského bachaře, zmizelo účetnictví jedné obce na Chomutovsku ap.; naposledy skončila ve vedení mediační a probační služby). Kryté zpronevěry se měla dopustit její soudružka Karolína Janků z Prostějova. Státní zastupitelství to - jak jinak - "zazdilo". Stejně tak státnímu zastupitelství nevadí podvody kolem peněz EU, kdy naopak u ROP Severozápad byly sazby přes 5 let ve vězení. Také v této věci byly padělány některé doklady podle přání Zimy (netuší, že originály jsou zachovány), aby se zakryly mnohé nezákonnosti. Na tomto krytí byl zapojený i asistent předsedy Senátu Štěcha z ČSSD (spíše  o těch podvodech nemá ponětí)
A tento člen KPV, který na vše upozornil, najednou začal být starou strukturou Čádovou "nebezpečně pronásledovaný" (trestný čin). Aparátčík Zima to vše věděl a řídil. Opět se nic nešetří.

Dokonce, aby se zbavili onoho člena KPV, vymyslel Zima s Čádovou a jejím nadřízeným Macounem na něj falešné obvinění, že jim má tento člen KPV údajně dlužit 100 tisíc korun. Státní zastupitelství ani tento podvod nešetří. Později bylo vysvětleno, že Zimová Čádová měla styk s takovou spoustou osob v justici, že kontakty má všude - jde o onu pověstnou justiční mafii?

Proč takové intenzivní angažování se proti jednomu členu KPV?  On, jako bývalý kontrolor NKÚ, znalý za 15 let praxe v kontrole všelijakých podvodů,  objevil co asi jim vadilo nejvíce. U Čádové podle písemností a prohlášní ústavního (uvedený v Ústavě) činovníka bylo zjištěno, že ač vede pár vrátných a uklizeček či údržbáře, měla by brát na platu a odměnách milion korun ročně. Pak se není co divit, že vysoké školy stále chtějí víc veřejných prostředků. No a hlavně: Na Zimově Univerzitě Karlově jsou zakázky zadávány nebo dokonce vymýšleny firmám, které byly založeny či jsou přímo vlastněny důstojnickými špičkam dávno zrušené Státní bezpečnosti. Natolik to byli aktivní špičky StB, že jejich spisy byly skartovány ještě v první půli prosince 1989, aby soudruzi byli "čistí" pro následný byznys.

Zakázek musí byt pro ně asi dost hodně, protože za jejich přidělování asi musí být dost velkých provizí (prý to oni nenazývají úplatkem). Peníze by mohly zbývat nejen na Čádovou (nedávno přesuny mnoha nemovitostí - bohatá učitelka - pak že učitelé mají málo - nebo jiní učitelé nestudovali v sídle KGB v Sověstkém svazu a nedávají kšefty StBáckým firmám?) Dost peněz jistě mohlo zůstat také Zimovi či dokonce na "odměny" některým členům Akademického senátu Univerzity Karlovy, aby jej volili. Už se to stalo, že se takové "odměny" nenazývaly úplatkem, ale stipendiem.
Dokonce to vypadá, že nějaká "odměna" zbyla i na pověstného nědělně-obědového televizního exhibicionistu a manipulátora Václava Moravce z ČT. Asi díky aktivním podílu na zločinném komunistickém režimu jeho nejvyššího nařízeného Dvořáka (ředitel ČT). Moravec při pondělní debatě na Právnické fakultě UK se postavil za komunistického aparátčika Zimu proti členu Konfederace politických vězňů.

Ministerstvo financí má povinnost kontrolovat účelnost a hospodárnost veřejných prostředků, a to včetně těch z EU. Lze si domyslet, proč to nikdy ministr financí nikdy na Univerzitě Karlově nenařídil.

Máme skoro 28 let po 17. listopadu. Za tu dobu je dost odborníků, kteří se nepodíleli tak aktivně na činnosti zločinného komunistického režimu, jako exsoudruh Tomáš Zima. Materiálů z archívů k jeho činnosti hodně zmizelo, ale taky se jich díky pracovníkům zběhlým v archiváliích minulého režimu dost zachovalo, když se ví, kde hledat. Nedávného rakouského prezidenta dostihl jeho podíl na zločinech nacismu. Nyní by snad už konečně měl i Zimu dostihnout jeho podíl z komunistické činnosti.

Jeho činnost všichni platíme z našich daní v odškodňování za zločiny komunistického režimu. Nyní navíc platíme jeho zakázky StBákům a lidem ve školství a justici, co je kryjí. Zřejmě si dnes jsou silně jistí tím, že se kovaná KSČ vrací...

Vzepřeme se zločinu nebo se spokojíme s vládou Babišova ANO s podporou KSČM? Zima a jeho "odběratelé provizí" zřejmě počítají s tím, že taková vláda bude. Kdy se nám konečně přestane líbit křik, že školství nemá peníze, když stejně nejdou na studenty a učitelé, ale na spřízněné StBácké firmy? Používat jako paraván studenty je laciný trik, který může zabírat a dobře se za ten paraván ze studentů zakryje kdejaká zlodějna.

Poznámka: Kritizovat je jednoduché. Zodpovědné je převzít odpovědnost. Když zmiňovaný člen KPV  k převzetí této odpovědnosti se přihlásil do výběrového řízení na místo rektora Univerzity Karlovy, tak okamžitě předseda Akademického senátu Univerzity Karlovy Nigrin začal vymýšlet neexistující předpisy k odůvodnění, proč to nejde. V tom se mu nelze divit - to by určitě přišly o místa všichni podvodníci, StBáci o přednostní zakázky, a třeba mnozí i o své "odměny", které by se jinde mohly nazývat "úplatky".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama