Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2017 9:24:00

Od dnešního dne jsme politickým lídrem pravice

Od dnešního dne jsme politickým lídrem pravice

Poděkování voličům a komentář k výsledkům voleb do Poslanecké sněmovny

 Vážení členové, vážení příznivci, vážení kolegové,

chci vám ještě jednou poděkovat za práci, kterou jste odvedli v kampani. Byla to dřina, nebylo to lehké, byl to místy tvrdý boj. Včetně boje s některými médii. Zvládli jsme to. Jsme druhou nejsilnější stranou v Poslanecké sněmovně. Získali jsme o téměř 50 procent víc hlasů než v předchozích volbách.

Stojíme před náročným úkolem a velkou výzvou. V následujícím volebním období půjde o hodně. Půjde o základní hodnoty a principy, na kterých naše republika stojí. A my se budeme bít za to, abychom tyto hodnoty před populistickými nájezdníky ubránili. Další výzvou je začít novou éru poctivé pravicové hodnotové politiky, novou éru konzervativně-liberálních politických sil, na kterých demokracie v naší zemi stojí.

A tuto éru můžeme zahájit jedině tak, že budeme hledat témata, která nás a pravicové voliče spojují, a nikoliv rozdělují. Chceme, musíme a půjdeme dál. Jsme druhou nejsilnější stranou v České republice. Jsme nejsilnější tradiční demokratickou stranou v České republice. Od dnešního dne jsme politickým lídrem pravice, do které musí patřit široké spektrum názorů, která dokáže spojovat, ve které má místo každý poctivý konzervativec i liberál, ke které patří pevnost i schopnost debatovat, ale do které patří i schopnost táhnout za jeden provaz.

Jsem přesvědčený, že toto od nás po volbách očekávají naši voliči, ale i voliči, o které budeme již nyní usilovat pro naši poctivou pravicovou politiku. Protože jen tak se tato naše politika opět stane největší politickou silou v České republice.

Ještě jednou všem děkuji a pusťme se do práce.

Petr Fiala
předseda ODS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama