Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2017 15:11:00

Byl vyznamenán bývalý německý kancléř, nebo předseda správní rady Rosněftu?

Byl vyznamenán bývalý německý kancléř, nebo předseda správní rady Rosněftu?

Komentář na facebookovém profilu k vyznamenání Gerharda Schrödera

 Pan prezident včera vyznamenal Řádem bílého lva, naším nejvyšším vyznamenáním, bývalého německého kancléře Gerharda Schrödera. Zajisté významného německého sociálně demokratického politika. Přiznejme mu, že v Německu provedl nutné reformy, které prospěly německému hospodářství.

Nicméně mi nejsou, na rozdíl od jiných německých státníků, kteří se opravdu o náš stát zasloužili, známy jeho zásluhy o český stát, za které toto významné vyznamenání dostal.

Ovšem Schröder je dnes předsedou správní rady největší ruské ropné společnosti Rosněft. Tudíž se zde objevuje podezření, jestli byl vyznamenán bývalý německý kancléř, nebo nynější předseda správní rady Rosněftu. Já mám takové tušení, že tím pravým důvodem je spíše to druhé.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama