ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2017 18:28:00

Kdo není vidět, je na silnici v přímém ohrožení života

Kdo není vidět, je na silnici v přímém ohrožení života

Tento a příští týden se na území hl. m. Prahy uskuteční preventivně bezpečnostní akce s názvem „Nejezdi jak Netopejr“.

 Tu již třetím rokem v součinnosti s dopravní policií a oddělením prevence městské policie pořádá Magistrát hl. m. Prahy. Akce cílí primárně na neosvětlené cyklisty, kterým správné osvětlení ukládá zákon.

Praha má vytipováno několik míst, kde bude přítomná hlídka dopravní policie, která bude sankcionovat zjištěné přestupky. Přítomná skupina preventistů Policie ČR bude cyklistům poskytovat potřebné informační a propagační materiály, stejně jako zaměstnanci Magistrátu hl. m. Prahy.

„Lidé často buď z lenosti, nebo z nerozvážnosti podceňují bezpečnost. Následky ale mohou být fatální. Proto bych chtěl apelovat na všechny, aby pamatovali na to, že kdo není vidět, je na silnici opravdu v přímém ohrožení života," uvedl náměstek primátorky hlavního města pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama