Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2017 5:33:00

Peněz na kotlíkové dotace je stále dostatek

Peněz na kotlíkové dotace je stále dostatek

Začátkem měsíce října začal úřad Středočeského kraje přijímat žádosti v takzvané „2. Výzvě na kotlíkové dotace“. V celém programu je připraveno 502,23 milionu korun, které nejsou dosud zcela vyčerpány.

 V tuto chvíli stále zbývá více než 90 milionů korun, o něž mohou občané kraje na výměnu svých starých kotlů za nové požádat.

Administrativní systém kotlíkových dotací registruje k 30. říjnu 2017 zatím 3 793 podání, což jsou žádosti o finanční částku v celkové výši 408,3 milionu korun. Do celkové částky 502,23 milionu korun tak zbývá vyčerpat ještě 93,93 milionu korun. Obyvatelé, kteří mají zájem o výměnu zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech, si proto stále mohou podat žádost, a pokud splní všechna pravidla, obdrží patřičné finanční prostředky.

„Pokud jste se dosud do programu kotlíkových dotací ještě nezapojili a máte o podporu ze strany Středočeského kraje zájem, rozhodně neváhejte a přihlaste se. V tomto dotačním programu stále zbývá dostatek peněz a dosud ani nebyl vyčerpán čas na to, abyste mohli svoji žádost podat,“ vyzývá občany kraje k podání žádosti v rámci poslední výzvy kotlíkových dotací hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

„Skutečně zatím máme ještě dostatečné množství finančních prostředků, které bychom velmi rádi rozdělili mezi naše obyvatele. Další žádosti však neustále přicházejí, a tak doporučujeme všem, kteří mají zájem o výměnu zdrojů tepla na pevná paliva, aby rozhodně neváhali a svou žádost podali co nejdříve,“ dodal náměstek pro oblast financí a evropských fondů Gabriel Kovács (ANO 2011). Upřesnil také, že žádosti o dotaci je podle pravidel možné podávat až do 29. 6. 2018 do 14:00 hodin, případně do vyčerpání finančních prostředků připravených pro tento projekt. Čím dříve ale bude žádost podána, tím roste i šance na brzké získání dotace.

„Výměna zdroje tepla na pevná paliva v rodinných domech poskytne obyvatelům možnost mít doma mnohem modernější zařízení na vytápění, která jsou dnes koncipována s ohledem na menší energetickou spotřebu a která celkově snižují ekologické zatížení krajiny. To vše jsou pozitivní důvody, proč má smysl tuto výměnu v domech realizovat,“ závěrem připomněl G. Kovács.

Veškeré informace potřebné k podávání žádostí a k celému programu naleznete ZDE. K dispozici jsou Vám také pracovníci Odboru řízení dotačních projektů v oddělení skupinových projektů Středočeského kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama