Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2017 8:42:27

Ministři budou v OSN sdílet zkušenosti v oblasti městského vývoje

Ministři budou v OSN sdílet zkušenosti v oblasti městského vývoje

Česká delegace v čele s ministryní pro místní rozvoj Karlou Šlechtovou se zúčastní 78. zasedání Výboru pro bydlení a management pozemků Evropské hospodářské komise OSN, který proběhne od 8. do 10. listopadu v Ženevě.

Na programu jednání bude mimo řešení současných otázek týkajících se bydlení i setkání ministrů členských zemí tohoto regionu a schválení společné deklarace zaměřené na problematiku udržitelného bydlení a rozvoje měst.

„Širší výměna názorů a sdílení zkušeností z regionální úrovně je velmi důležitá při řešení globálních problémů městských oblastí. Musíme globálně přemýšlet, než budeme moci odpovídajícím způsobem postupovat na lokální úrovni. Evropská hospodářská komise OSN se v posledních dvou desetiletích ukázala jako jedinečné místo, kde země mohou formulovat svou společnou vizi, cíle a zásady udržitelného bydlení a rozvoje měst,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, která na ministerském jednání pronese úvodní slovo a zúčastní se diskuse u kulatého stolu.
                                                                                                                  
Odborníci ze států severní polokoule budou spolu s ministry a zástupci dalších státních institucí diskutovat o současných výzvách v oblasti bydlení. Na programu zasedání je mimo problematiky zajištění dostupného a zdravého bydlení i strategie pro udržitelný růst měst, která v sobě zahrnuje tematiku integrovaného plánování, zavádění konceptu chytrých měst i otázku jejich financování. Stranou nezůstanou ani výzvy spojené s digitalizací a poskytováním služeb sdílené ekonomiky. Na závěr jednání by měla být přijata Ženevská deklarace ministrů o udržitelném bydlení a rozvoji měst.
 
Evropská hospodářská komise OSN sdružuje 56 států a v současné době slaví 70. výročí od svého založení. Listopadové zasedání EHK OSN navazuje na mezinárodní konferenci European Urban Forum, kterou uspořádalo ministerstvo v říjnu letošního roku v Praze.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama