Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2017 11:49:28

Že by záblesk rozumu?

Že by záblesk rozumu?

Elektronická evidence tržeb (EET) se nebude vztahovat na prodej vánočních kaprů a na určitou dobu na nevidomé a hluchoslepé podnikatele.

Na poslední chvíli o tomto rozhodla vláda. Rybářské sdružení ČR podalo žádost o výjimku z EET při prodeji kaprů, který se uskutečňuje převážně na ulici. Měli k tomu mnoho důvodů. Tiskárny účtenek jsou totiž vyrobeny pro určité podmínky a to takové, že teplota nesmí klesnout pod – 10 stupňů Celsia. Prosincové počasí však dnes  nikdo nedovede odhadnout. Zakoupení tiskáren účtenek by tak se vší pravděpodobností zdražilo konečnou cenu kapra pro konečného spotřebitele. Doslova za pět minut dvanáct jsme se dočkali smysluplného vyjádření. Máme u nás tisíc až dva tisíce handicapovaných podnikatelů. Protože pro nevidomé a hluchoslepé současné mobilní tiskárny účtenek nejsou takřka použitelné, udělila i jim vláda výjimku, která bude platit do doby, než budou technicky zvládnuty příslušné informační systémy pro takto handicapované občany. Všechno to, co dnes vláda činí před svým ukončením mandátu, však šlo realizovat mnohem dříve a nemusela nutit podnikatele vytvářet spousty prosebných žádostí o výjimky, když sama svou nefundovaností znemožňovala jejich podnikání. Doufejme tedy, že nově vznikající vláda bude předkládat propracovanější a smysluplnější zákony, kterými se máme řídit. Jinak si totiž opět budeme připadat jako v Kocourkově.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama