Ing. Vlastimil Gabrhel

  • SOCDEM
  • Znojmo
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2017 22:46:00

Nabídku na odkoupení moderní sportovní haly využijeme

Nabídku na odkoupení moderní sportovní haly využijeme

Vedení města Znojma se v závěru letošního roku rozhodlo vyřešit letitý problém s nedostatkem krytých sportovišť ve městě.

 „Díky rozumnému hospodaření jsme se během 7 let dostali z pozice hluboce zadluženého města do pozice města, které si může dovolit investovat desítky miliónů korun do nákupu moderní sportovní haly pro naše občany,“ uvedl starosta města Znojma Vlastimil Gabrhel.

Nedostatek krytých sportovišť eviduje Znojmo dlouhodobě. Do této chvíle fungovala pro 34 tisíc obyvatel jediná krytá sportovní hala. Ve městě přitom existuje 32 sportovních organizací a klubů s členskou základnou 2 875 členů do 18 let věku, které potřebují každý den prostory pro trénink. Požadavek na novou sportovní halu se navíc opakovaně objevoval na předních místech veřejné ankety občanů na Fórech Zdravého města.

„Druhou sportovní halu potřebujeme jako sůl. Proto jsme se rozhodli využít nabídky známého znojemského podnikatele Jaroslava Vlasáka na odkup moderní sportovní haly, která je navíc stavebně propojena se zimním stadionem, jenž je ve vlastnictví města,“ řekl místostarosta Jan Grois, který je na znojemské radnici zodpovědný za kulturu a sport.

Sportovní hala u zimního stadionu disponuje velkou tělocvičnou s několika šatnami, spinningovou tělocvičnou, 2 squashovými kurty, prostorem pro rehabilitaci se saunami a malým bazénem a restaurací. Areál má navíc vlastní soustavu fotovoltaických panelů, které plně pokrývají energetickou potřebu haly.

„Návrh na pořízení sportovní haly vnímám velmi pozitivně. Je to v centru města, v blízkosti parkovacích míst. Důležitá je také blízkost sportovní haly F. J. Curie. Je to vhodný prostor pro mládež,“ komentoval záměr města předseda komise pro sport a zástupce oddílu florbalu Bedřich Daberger.

Záměr přivítali také zástupci dalších znojemských sportovních klubů. „Za oddíl atletiky jsou to určitě vhodné tréninkové prostory,“ potvrzuje Josef Šoba z TJ Znojmo.

Za plně vybavenou a okamžitě funkční halu zaplatí Znojmo zvýhodněnou cenu 37,5 milionu korun, které Znojmo navíc uhradí ve 4 splátkách. „Ve srovnání se znaleckým posudkem se nám podařilo vyjednat cenu sníženou o 10,5 milionu korun,“ prozradil Vlastimil Gabrhel. „Kdybychom stavěli novou halu, potřebovali bychom na její výstavbu minimálně o 25 miliónů navíc, museli bychom ji postavit na periferii města a podle zpracované analýzy by to trvalo minimálně dalších 5 let,“ řekl starosta města.

Návrh vedení města již odsouhlasila Rada města Znojma a doporučila návrh schválit městskému zastupitelstvu, které se k záměru vyjádří v pondělí. „Věřím, že zastupitelé pořízení nové haly v pondělí podpoří a všem občanům dají k Vánocům hezký dárek,“ uvedl závěrem starosta města Znojma Vlastimil Gabrhel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama