prof. PhDr. Stanislav Štech, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2017 16:03:00

Jsem s prosetickými dětmi

Jsem s prosetickými dětmi

Vyjádření k situaci na základní škole v teplických Proseticích

 Nejen jako ministr školství, ale zejména jako otec a dědeček jsem nesmírně pobouřen vlnou nenávistných mailů, komentářů a útoků na sociálních sítích, s níž bojuje základní škola v teplických Proseticích. Děje se tak kvůli zveřejnění fotografie tamní první třídy složené převážně z dětí romských, vietnamských a arabských v teplické mutaci Deníku.

Děti i pedagogové čelí od zveřejnění nenávistným komentářům na sociálních sítích. kde se objevují i výzvy k likvidaci malých školáků. Školní email zaplavují výhružky z celé republiky, některé vyzývají ke zničení školy. Její vedení v čele s paní ředitelkou Marcelou Prokůpkovou je v šoku a pod neuvěřitelným tlakem. Vše jen proto, že se jim složení letošní první třídy prostě takto sešlo.

Oceňuji pozdější postoj Deníku odmítající jakékoliv projevy nenávisti a rasismu. Jako občan této země odsuzuji tento projev degenerace elementární hodnoty zdravé společnosti, tj. výchovu další generace v duchu porozumění a soužití v různosti.

Doufám ve zdravý rozum a uvědomění si podstatnější části společnosti, že útoky na malé děti a vzdělávací instituce jsou projevem největší zbabělosti, kterou nemůžeme tolerovat. Školy jsou a musí být garantem rovného přístupu ke vzdělání. Je to v dnešní době úkol nesnadný.

Prosetické škole MŠMT v případě potřeby poskytne veškerou možnou pomoc a jejímu vedení a všem pedagogům děkuje za trpělivost a péči, kterou všem dětem bez rozdílu poskytují.

Stanislav Štech
Ministr školství, mládeže a tělovýchovy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama