Jindřich Pilc

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2017 12:57:04

Neexistuje sociální (společenský) smír

Neexistuje sociální (společenský) smír

Neexistuje nic jako „sociální (společenský) smír“, stejně tak jako neexistuje nic jako „společenská smlouva“.

Jedni pomocí státu okrádají druhé. A jelikož jednotlivec se proti státnímu násilí nemůže, nesmí bránit, tak říkají, že vládne sociální (společenský) smír.

Nezaplatíte? Stejně vám ty peníze seberou. Budete se bránit? Zavřou vás. Budete se bránit víc? Zabijou vás. A ještě z vás udělají agresora. Vy budete ten viník, který zavinil tu konfrontaci. Ostatní byli moudřejší a výpalné zaplatili.

Naval prachy, nebo tě zabijeme a tím bys narušil sociální smír!

Když se vám nelíbí zdejší zdanění, tak prý odstěhujte se jinam.. kde taky budete platit daně. Ale ještě to vylepšují tím, že se snaží odstranit daňovou konkurenci, snaží se o tzv. daňovou harmonizaci, aby všude byly daně stejně vysoké. To abyste opravdu nemohli kam utéct.

Často říkají, že zdanění je cena za život v civilizované společnosti. Jak uvádí ekonom Mark Skousen, je to přesně naopak: „Daně jsou cena, kterou platíme za selhání při vytváření civilizované společnosti. Čím vyšší daně, tím větší selhání. Centrálně plánovaný totalitní stát představuje úplnou porážku pro civilizovaný svět, zatímco zcela dobrovolná společnost úplný úspěch.“

Naprosto se převrátil původní smysl zákona. Místo aby zákon chránil práva jednotlivce proti loupeži, sám zákon se stal nástrojem loupeže (Bastiat: Zákon).

Kupte si chleba a zaplatíte 15 % DPH. Kupte si nějaké hygienické prostředky a už zaplatíte DPH 21 %. To je prostě moc. Potřebujeme daně snižovat. Potřebujeme daňovou konkurenci. Potřebujeme deregulaci a decentralizaci. Potřebujeme, aby lidé v obcích měli více možností rozhodování o záležitostech v obci a nebyli tolik svázáni nařízeními parlamentu a vlády. Potřebujeme konkurenci právních řádů. Celý koncept Evropské unie je naprosto mylný. Prounijní politici se snaží o centralizaci a harmonizaci. Snaží se o harmonizaci právních předpisů, což často vyhovuje lobbistům ze západních zemí a znevýhodňuje firmy ze střední a východní Evropy. Snaží se o harmonizaci daní. Proč se snaží o harmonizaci daní? Aby nám mohli daně zvyšovat.

Solidaritou není nedobrovolné odevzdání peněz pod hrozbou násilí. Solidaritou je dobrovolná pomoc. Vraťme pojmu solidarita jeho původní význam.

Vydejme se od donucování na cestu k dobrovolnosti, ke skutečnému míru!


vyšlo na blogu Idnes.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama