Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2017 19:06:00

Čelíme mocenskému paktu Zeman-Babiš

Čelíme mocenskému paktu Zeman-Babiš

Stále sledujeme podivnou situaci kolem sestavování vlády.

 V rozhovoru pro Info.cz Petr Fiala kritizoval přístup Andreje Babiše, který kličkuje, místo aby transparentně vyjednával a hledal ve Sněmovně většinu. Dál trváme na tom, aby se předsedou Sněmovny stal lídr opozice Petr Fiala a měl tak šanci ovlivnit jmenování premiéra, pokud vláda ani napodruhé nezíská důvěru dolní komory. Předseda ODS stanovisko zopakoval i v Partii na Primě. Alexandra Udženija v Duelu na TV Barrandov připomněla, že občanští demokraté budou trvat na slibech, které dali před volbami. K turbulentní politické situaci se v pořadu Události, komentáře vyjádřil i Martin Kupka.

Všichni jsme zaregistrovali, že mezi uchazeče o úřad prezidenta přibyl silný kandidát. K ambicím Mirka Topolánka přijala stanovisko Výkonná rada ODS. Podle Petra Fialy je nutné rozbít mocenský pakt Zeman-Babiš: „Do prezidentské volby vstupuje nový kandidát s politickými zkušenostmi a zahraničně politickým rozhledem. Je zřejmé, že jde o vážného kandidáta. Už mnohokrát jsem řekl, že ODS si přeje výměnu na Pražském hradě a i povolební události ukazují, jak je to důležité.“ Mezi signatáře kandidatury bývalého premiéra patří i senátor Lumír Aschenbrenner, který své důvody vysvětlil v komentáři pro Reflex.

Příští pátek si připomeneme události 17. listopadu. Tentokrát se sejdeme v 09:30 na náměstí Václava Havla (piazzetta Národního divadla), odkud společně půjdeme položit květiny a zapálit svíčky na pietní místo na Národní třídě. Určitě přijďte!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama