prof. PhDr. Stanislav Štech, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2017 9:39:00

Digi vzdělávání je pro studenty atraktivní

Digi vzdělávání je pro studenty atraktivní

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech společně s náměstkyní pro řízení sekce ekonomické Zuzanou Matuškovou a státním tajemníkem Jindřichem Fryčem navštívili soukromé Gymnázium Evolution Jižní Město.

GEVO Jižní Město, jak se škole zkráceně říká, nabízí svým žákům možnost zvolit si úroveň studijního zaměření u jazyků či matematiky. Především si však škola zakládá na interaktivní výuce a využívání IT aplikací.

„Jsem moc rád, že jsem se dnes mohl zúčastnit hodiny biologie na Gymnáziu Evolution. O digi vzdělávání se dnes hodně mluví, ale sám jsem neměl přesnou představu, jak využívání těchto technologií přímo ve výuce může vypadat. Velice se mi líbilo, že i když se jednalo o standartní otázky a postupy, tak právě využívání dynamických prvků dokázalo tuto hodinu udělat atraktivní. Nevšiml jsem si, že by se někdo z žáků při hodině nudil. Vyžaduje to samozřejmě také velkou obratnost a dovednosti od učitele, který tu techniku využívá,“ řekl při návštěvě ministr školství Stanislav Štech.

Sloganem gymnázia je „Vidíme svět v souvislostech“. Škola si klade za cíl učit moderně, sledovat nejnovější trendy ve výuce, stále se ptát „Bude toto žákům k něčemu?“, učit lidi, ne učivo.

Čtyřleté a šestileté gymnázium má maximální kapacitu 650 žáků a působí zde 35 učitelů, z toho 16 mužů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama