Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2017 22:10:00

Nebudeme nečinně přihlížet, jak ANO netransparentně jedná-nejedná

Nebudeme nečinně přihlížet, jak ANO netransparentně jedná-nejedná

Komentář na facebookovém profilu ke vzniku Demokratického bloku

Andrej Babiš se v inzerci v tisku chválí, že „maká na vládě“. Já nic takového nevidím. Zato vidím jeho snahu ve spolupráci s prezidentem Zemanem protlačit za každou cenu menšinovou vládu ANO. O získání většiny v Poslanecké sněmovně se ani nesnaží.

Od voleb uběhl takřka měsíc, ale vítězná strana není schopna (nebo nechce) předložit žádnou konsenzuální dohodu o uspořádání Poslanecké sněmovny. Také proto jsme ustanovili v Poslanecké sněmovně společně s kolegy z KDU-ČSL, TOP 09 a STAN tzv. Demokratický blok. Přebíráme iniciativu a chceme pomoci rozumnému a standardnímu sestavování orgánů Poslanecké sněmovny. Demokratický blok sdružuje podle jednacího řádu sněmovny poslanecké kluby uvedených stran výlučně pro účely voleb konaných na ustavující a následných schůzích PS. Nejedná se o žádné spojení čtyř klubů do jednoho, natož o zárodek nějaké předvolební koalice. To je jen přání některých novinářů, teoretické úvahy, které nejsou na pořadu dne.

Postup v rámci Demokratického bloku je konkrétní a realistický. Demokratický blok jasně řekl, co chce a s kým o tom chce jednat. Čekáme, jak se k tomu postaví ostatní politické subjekty. Nebudeme nečinně přihlížet tomu, jak ANO netransparentně jedná-nejedná. Na rozdíl od SPD, KSČM a bohužel i Pirátů nebudeme podporovat na místo předsedy PSP kandidáta hnutí ANO Radka Vondráčka, protože to znamená dát i třetí pokus o sestavení vlády do rukou Andreje Babiše. Nechceme hrát mediální hry, nechceme podrážet naše partnery ani konkurenty, ani obstruovat ustavení PSP. Chceme, aby Poslanecká sněmovna fungovala a aby bylo zároveň zřejmé, kdo je připraven dát Andreji Babišovi neomezenou možnost vládnout. Aby bylo jasné, kdo podporuje mocenský pakt A. Babiše a M.Zemana a jejich budoucí vládu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama