Mgr. Ivana Stráská

  • SOCDEM
  • Jihočeský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2017 19:01:00

Hejtmanka Stráská předala finanční podporu politickým vězňům

Hejtmanka Stráská předala finanční podporu politickým vězňům

Bývalí političtí vězni z nacistických koncentračních táborů převzali z rukou hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské finanční příspěvek ve výši dva a půl tisíce korun na zmírnění zdravotních a sociálních dopadů.

 Stalo se tak během slavnostního setkání v reprezentativních prostorách sálu Secese v budově Krajského úřadu Jihočeského kraje. Další političtí vězni, kteří se osobního setkání nemohli zúčastnit, obdrží peníze prostřednictvím Ústředního výboru Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS) v Praze.

„Je nesmírně důležité setkávat se s lidmi, kteří vědí, co znamená vlast a vždy byli připraveni ji bránit,“ uvedla hejtmanka Ivana Stráská a ubezpečila přítomné, že Jihočeský kraj vždy rád přispěje finančním darem, aby alespoň trochu zlepšil kvalitu života politických vězňů.

Finanční kompenzaci, ani drobné dárky však političtí vězni nepovažují za hlavní. „Pravidelná setkání, se kterými na Jihočeském kraji začal už hejtman Jiří Zimola, nás těší hlavně po morální stránce,“ uvedla Zdeňka Valouchová z ČSBS a upozornila, že Jihočeský kraj se k podpoře politických vězňů připojil jako jeden z prvních krajů v republice.

Jihočeský kraj již v minulých letech Oblastní výbor ČSBS v Českých Budějovicích finančně podporoval (2014 - 20,0 tis. Kč, 2015 - 15,0 tis. Kč, 2016 – 45,0 tis. Kč). Dotoval jeho kulturní a společenské aktivity (květiny pro pietní a společenská setkání, medaile, návštěvy divadel apod.), a dále přispíval na organizační a materiální chod výboru (telefonní poplatky, kancelářské potřeby).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama