Mgr. Petr Trombik

Bezpečnostní expert
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2017 20:00:23

Afroevropané míří v EU do výrobního procesu

Afroevropané míří v EU do výrobního procesu

Zamyšlení nad posledními proimigračními návrhy, které nám Brusel přichystal

V současné Evropě nemusíte mít dar věštění jako Sybila nebo Nostradamus. Můžete spolehlivě prognózovat, neboť tak se říká nyní věštění, i na základě pouhé extrapolace současného stavu EU pro nejbližších pár let.

Nevím, zda se také na věštění nebo prognózování vztahuje kompetence odboru paní Romancovové na ministerstvu vnitra. Můj předchozí článek nechala nepovšimnut, přestože jsem si dovolil požádat ji o oponenturu. Tak budu rozvíjet jeho myšlenku a opřu ji o nová fakta. Ostatně i kdyby to byl fejk pro tuto paní a její odbor, platí, že takový dnešní fejk je už pravdou, nebo ji nejpozději zítra bude.

Žijeme v postfaktické době. Všechno je "sorry jako". Jste-li však obeznámeni s chováním českých i evropských elit, můžete se mnou prognózovat nebo prognózu prověřovat. Rozlišit co je jen "jako" a co takové není.

Oč v článku šlo? Konstatoval jsem, že bez ohledu na to, jak budeme hlasovat, vývoj se bude ubírat na vůli voličů nezávislým směrem. V Bruselu zřídí osídlovací nebo dosídlovací úřad pro celou EU. Už je Dublin 2 schválen? Jde o novou směrnici o běžencích a jejich přijímání členskými zeměmi. Pokud schválen není, brzo bude.

Spadl vám kamen ze srdce, že nás předchozí vláda uchránila před africkými přistěhovalci, bohužel předčasně. Kvóty sice nebudou, bruselští úředníci, poslanci a komisaři přišli s daleko lepším nápadem, jak problémy řešit. Přistěhovalci budou a budou dobře sociálně zabezpečení. Nebude to z našich kapes? Tak se nad tím zamyslete.

Předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani, Ital, přišel s nápadem, který nejen Itálii pomůže řešit její problémy. Tyto potíže bude EU sdílet s Itálií stejně i když snad s určitým opožděním. Itálie je už velmi blízko následování řeckého „hospodářského zázraku“, což sdílí se Španělskem. S tím má společně ještě sklony k separatismu některých svých součástí. A mají demografické přebytky z protějšího břehu Středozemního moře. S Belgií a Francií nebudeme marnit čas. Je to zdravé a pevné jádro EU. Ve kterém budeme brzo i my. Ať už pod vedením té či oné vlády.

Pan Tajani přišel s návrhem zdvojnásobit rozpočet EU. Není problém, zdvojnásobí se členské příspěvky všech států i cla na hranicích EU. Poslanci to nepochybně odsouhlasí, vždyť kvůli tomu jsme je do europarlamentu zvolili. A třeba jim z toho také něco kápne. Evropští domorodci si toho nepovšimnou i když banány budou zase dvakrát dražší.

Potřebné členské státy budou saturovány, pokud jde o jejich bankovnictví, jako v případě Itálie. Současně některé vzpurné státy jako Maďarsko, Polsko a prý i ČR, získají motivaci, jak přebírat potřebné pracovní síly v podobě těch přebývajících běženců z Německa, Itálie, Řecka snad i Španělska. Pochopitelně, nebudeme je platit z našeho sociálního a důchodového fondu. Budou placeni z Bruselu, kam vsak směřují jiné peníze z našeho rozpočtu. Na své si přijdou úředníci, kteří budou usměrňovat, regulovat, přesměrovávat či odklánět finanční toky. Nebudou na to stačit, takže další bude nutné přijmout. Úředníků není nikdy dost. Ani u nás, ani v Bruselu.

Peníze na integraci a sociální zabezpečení novoosídlenců z Bruselu tedy budou a bude jich na pár roků dost. Radujte se, nejen neziskovky, ale i firmy, kterým schází pracovníci. Na novozaměstnance peníze z fondu zaměstnanosti novoosídlených z Bruselu přijdou a naši úředníci o tom budou také rozhodovat. Nový premiér, ten či onen, nám řekne, že ruce na práci v republice schází.  Bereme vše, co ruce a nohy má.

Spousta absolventů sociálních a dalších exotických věd bude mít plné ruce i hlavy s integrací nově přišedších, po práci a soužití s námi toužících. Umělci, režiséři v TV budou mít subvence na natáčení seriálu o úspěšném zařazení Afroevropanů do výrobního procesu a multikulturním soužití. Ministerstvo kultury podpoří historické filmy, které zpracují náměty o vlivu islámu na Václava IV. Jedna z manželek Karla IV. bude tmavé pleti. Inu cizinka. Musíme dosídlit nejen současnou Českou republiku, ale i minulost, Království České, pokud možno od Sv. Václava. Budeme jen následovat své evropské vzory, Anglii, severské státy. Pokud sledujete jejich TV a filmovou produkci, víte o čem je řeč.

Ministerstvo školství zřídí další fakulty, kde se budou vedle sociálních věd vyučovat i africké jazyky, kterých je dost. Nemůžeme přece chtít, aby se Afričané učili česky. V civilizovaných zemích se to už nevyžaduje, je to projev kulturní diskriminace.

Vraťme se vsak k prognóze, vizi EU. Peníze nějaký čas v rozpočtu EU budou. A když dojdou, dotisknou se. A když dojde papír na bankovky, přejde se na bezhotovostní peněžní styk.

Budou však Evropané spokojeni? Co když budou ještě stále věřit v demokracii a volby? I když se evropské národy mohou radovat z rostoucí etnické rozmanitosti a z pestrosti zvyků a mravů, mohou se u volebních uren chovat tak  nevypočitatelně, že si s tím ani regulátoři veřejného mínění nebudou vědět rady. Natož elity, které se sice za voliče budou stydět, ale to je tak vše co mohou. Prozatím.

Já si přeji jen jedno. Aby u nejbližších voleb lidé zase zklamali naše politické elity, zaskočili TV analytiky, překvapili politology. Ještě více, než u těch posledních. I když o vlivu voličů na politické elity, české i evropské, si iluze nedělám. Ve spolehlivé sčítání hlasů, které hodíme do uren, pevně věřím. Nejsme přece v USA nebo v nějakém africkém státě, abychom zpochybňovali výsledky voleb.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama