Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2017 17:46:00

Premiér Sobotka se zúčastní summitu Východního partnerství v Bruselu

Premiér Sobotka se zúčastní summitu Východního partnerství v Bruselu

Předseda vlády Bohuslav Sobotka bude v pátek 24. listopadu 2017 jednat s dalšími evropskými lídry v rámci summitu Východního partnerství.

 V pořadí pátý summit potvrdí angažovanost EU ve východní Evropě a stanoví výhled do budoucna s cílem posílit stabilitu a odolnost partnerských zemí.

Výstupem summitu bude společná deklarace účastnických zemí spolu s dokumentem, který stanoví cíle v oblasti praktické spolupráce, jichž má být dosaženo do roku 2020. Východní partnerství je součástí Evropské politiky sousedství a soustředí se na vztahy EU s šesti východoevropskými zeměmi – Arménií, Ázerbájdžánem, Běloruskem, Gruzií, Moldavskem a Ukrajinou. Tato platforma je dlouhodobou prioritou české zahraniční politiky. Byla to právě Česká republika, která v roce 2009 stála u vzniku této iniciativy a která hostila první summit.

Termín
24. listopadu 2017

Místo
Brusel, Belgické království

Program
09.00 – komentář předsedy vlády pro média
09.30 – I. pracovní jednání
11.15 – II. pracovní jednání
13.15 – family foto
13.30 – pracovní oběd předsedů vlád a hlav členských států organizovaná vysokou představitelkou pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku EU
15.30 – národní tisková konference

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama