Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2017 8:37:00

Do čela Rady Evropské pirátské strany usedly tři ženy, jedna je z ČR

Do čela Rady Evropské pirátské strany usedly tři ženy, jedna je z ČR

Pirátské centrum na Žižkově v Praze o víkendu hostilo delegáty čtrnácti evropských Pirátských stran, konala se totiž volba nového předsednictva Rady Evropské pirátské strany (PP-EU).

 Předsedkyní se stala islandská Pirátka Oktavía Hrund Jónsdóttir, místopředsedkyněmi pak Pirátka z francouzské Parti Pirate, v online světě prezentující se jako „Antigone”, a zástupkyně České pirátské strany Markéta Gregorová. V širším předsednictvu usedne i poslanec Mikuláš Peksa.

Markéta Gregorová, vedoucí zahraničního odboru České pirátské strany a nová místopředsedkyně PP-EU, víkendové setkání označila za podařené a podnětné: „Na aktivitách PP-EU a tvorbě společného programu evropských Pirátských stran jsem se podílela již při eurovolbách před třemi lety a pomáhám tomu, aby myšlenka žila a rozvíjela se i nyní. Toto zasedání však nebylo jen o volbách – letošní úspěch nás či Pirátů na Islandu, kteří se také dostali do parlamentu, motivuje. Cítili jsme nadšení pro věc, touhu po změně a především vzájemnou podporu.“

Kromě tématu příprav na evropské volby, které se uskuteční za jeden a půl roku, proběhla i změna stanov, podle kterých bude novým sídlem PP-EU Lucembursko. Z toho vyplývají pracovní úkoly, jako jsou registrace strany nebo založení transparentního účtu v Lucembursku.

Přítomní zástupci z ČR, Islandu, Francie, Katalánska, Německa, Polska, Rakouska, Řecka, Španělska, Švédska a nepřítomní zástupci, kteří se účastnili online na dálku z Finska, Itálie, Norska a Švýcarska, spolu s delegací Mladých Pirátů také přijali několik nových – pozorovatelských – členů: Pirate Parties International, Pirátskou stranu Postupimi a Pirátskou stranu Bavorska.

Další zasedání Rady Evropské pirátské strany proběhne příští rok. Úkolem zvoleného předsednictva je nyní začít jednat v oblasti voleb do Evropského parlamentu, aby Piráti napříč Evropou mohli společně usilovat o poslanecká křesla ve Štrasburku. Motivací jim můžou být i výsledky letošních voleb v ČR a v Islandu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama