Ing. Jaroslav Faltýnek

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2017 18:48:06

Tiskovky KDU-ČSL, veselé, v křeči - ty mě fakt baví

Tiskovky KDU-ČSL, veselé, v křeči - ty mě fakt baví

Projev na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny dne 22. 11. 2017 k návrhu na potvrzení předsedy mandátového a imunitního výboru

Hezké dopoledne, vážené kolegyně, kolegové, pane předsedo. Já jsem nechtěl vystupovat, omlouvám se za to. Nicméně, pár čísel.Tady pořád zní ze strany KDU-ČSL na jejich veselých tiskovkách, že nejednáme, nemakáme, blábolíme. A jak máme makat, jednat a neblábolit, když třeba zrovna tady tato strana si k jednomu stolu s komunisty a s SPD nesedne. To je prostě fakt, pane místopředsedo, bývalý. Tak to je.

Ale nechci být osobní. My jsme zvolili taktiku bilaterálního jednání se všemi subjekty. A pokud budeme vycházet z té matematiky, že je tady 17 výborů bez organizačního, tak podle výsledků voleb ANO má nárok na 7. My jsme pustili jeden, mandátový, protože jsme řekli od začátku, že by ho měla mít opozice. Čtyřblok nebo K blok pana Kalouska, čtyři. A bude mít čtyři. Piráti dva, SPD dva, komunisti jeden, sociální demokracie jeden.

Tam je to všechno vyřešené. Nevím, proč se tady pořád dohadujeme, když bilaterálně jsme se de facto všichni dohodli.

A pokud se týká třeba místopředsedů Sněmovny, tak přece všichni víte, že podle výsledků voleb by naše hnutí mělo nárok na dva, pokud se dohodneme, nevím, nechci předjímat, že budeme mít pět místopředsedů. A my nechceme žádného. Ať je ve Sněmovně poměrné zastoupení. Takže tiskovky KDU-ČSL, veselé, v křeči - ty mě fakt baví. Děkuji. (Potlesk z levé části sálu. Poslanci sedí abecedně.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama