Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2017 18:49:39

Ušetřete nás těch pokryteckých řečí

Ušetřete nás těch pokryteckých řečí

Projev na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny dne 22. 11. 2017 k návrhu na potvrzení předsedy mandátového a imunitního výboru

Dámy a pánové, já jsem samozřejmě taky nechtěl vystupovat, ale reaguji na první vystoupení pana předsedy Faltýnka, protože některé věci je potřeba uvést na pravou míru. Pokud jste skutečně zvolili metodu, že jednáte bilaterálně, tak tato metoda nevedla k úspěchu, resp. vy jste ji nedovedli ke konci, protože s námi, s Občanskou demokratickou stranou, jste skutečně vedli takové jednání, nicméně jsme se nedomluvili na definitivní podobě uspořádání Poslanecké sněmovny. Vy jste nás minulý týden k žádnému jednání nepozvali, my jsme nevěděli, jakou máte představu o uspořádání Poslanecké sněmovny, a takové jednání my nepovažujeme ani za úspěšné ani za rozumně vedené. I na základě toho vznikl Demokratický blok, nazývejte si ho, jak chcete, ale je to sdružení poslaneckých klubů za účelem voleb na ustavující a dalších schůzích, nic více, nic méně, a s tímto Demokratickým blokem jsme vám opět nabídli jednání, a podle mě to bylo jednání, na kterém jsme se mohli domluvit na uspořádání Poslanecké sněmovny. Vy jste mně, tedy pan předseda Babiš, napsali, že na takové jednání nepřijdete, mně nezbývá, než to respektovat, a chápu, že ani tam nemusíte chodit, protože dohodu o uspořádání Poslanecké sněmovny zjevně máte, má ji hnutí ANO s SPD a komunisty. Nemám jinou možnost, než to respektovat, chápu, že jste se takhle domluvili, je to do jisté míry v pořádku, byť se mi to nemusí líbit, ale nehrajme si tady na to, že jste chtěli jednat se všemi, že jsme se mohli domlouvat, že my nejednáme, že respektujete výsledky voleb, že Poslanecká sněmovna bude uspořádána podle nějakých poměrných principů. No nebude. Rozhodli jste se, že se domluvíte s komunisty a SPD, máte většinu, můžete to tady všechno převálcovat. Tak to převálcujte, my to vezmeme, ale ušetřete nás těch pokryteckých řečí. (Potlesk.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama