Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2017 19:21:18

Ještě zdaleka není. všechno rozkradeno

                     Ještě zdaleka není. všechno rozkradeno

Seznam rozkradeného, řečeno terminologií používané v naší demokratické společnosti - zprivatizovaného majetku státu, měst či obcí po roce 1989 by byl nekonečně dlouhý. Ale hlavně neúplný.

     Přestože oponenti a kritici bývalého komunistického režimu poukazují na hospodářskou zaostalost země do listopadového převratu, jsou stále odvětví, ve kterých je stále co krást.       Jedním z nich je energetika. Co na tom, že ve vyspělých západních státech, ke kterým se tak hrdě a stále hlasitěji hlásíme, je právě toto odvětví ve většině případů v rukou státu a měst. Pokud u nás o energetický byznys pečuje v roli "řádného hospodáře" oligarcha Křetínský, který pochopitelně udržuje cenu tepla v relaci příznivé pouze pro svůj hospodářský zisk, od západní Evropy se namísto havlovských slibů o přibližování stále více vzdalujeme.         Majiteli fotbalové Sparty se nejen daří, ale má nakročeno k dalšímu  rozšíření svého majetkového impéria.  Na Praze 4 je na „spadnutí“ prodej firmy 4-Energetická a.s., která byla založena v roce 2009. Může někoho překvapit, že prodejní cena se pohybuje řádově kolem 25   milionů korun, ačkoliv hodnota firmy je vyšší než 100 milionů Kč?          V Plzni je zatím klid před bouří. Nebo spíše možná před oslavou další výnosné investice. Na  Plzeňskou  teplárenskou, podnik s 294 zaměstnanci, který v loňském srpnu zprovoznil spalovnu komunálního odpadu na skládce v Chotíkově  za 2,1 miliardy Kč si chystá zuby právě  dolarový  miliardář Daniel Křetínský. Částka 60 milionů korun, kterou letos Plzeňská teplárenská vyplatí městu na dividendách zřejmě není nezajímavá.       Není tajemstvím, že pro část obyvatelů Plzně nejdůležitější regionální událostí v roce jsou oslavy osvobození města Američany a správa věcí veřejných se tak dostává na periférii jejich zájmu.   Někdy ke škodě věci. Jako v případě připravovaného prodeje „zlatého vejce“ v podobě Plzeňské teplárenské. Zvítězí i tentokrát lhostejnost občanů doprovázené pozdějším mudrováním nad dalším zdražováním tepla v naších obydlích?             Plzeňský KV KSČM je iniciátorem vzniku petice určené Zastupitelstvu statutárního města Plzně proti uvažovanému prodeji z majetku města a návrhu na uspořádání místního referenda  Každý tak svým podpisem  může přispět k rozhodnutí o příštím vlastníkovi tohoto strategického zařízení !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama