Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2017 19:56:00

Děti potřebují ke sportování vhodné podmínky

Děti potřebují ke sportování vhodné podmínky

Rada hl. m. Prahy schválila tento týden investiční dotace pro městské části na odstranění havarijních stavů a rekonstrukce sportovišť. Praze 11 se od města podařilo získat přes 10 mil. Kč, použije je především na opravu školních hřišť.

Po rozsáhlé rekonstrukci multifunkčního sportoviště při ZŠ Ke Kateřinkám se na opravená hřiště mohou těšit i děti z dalších jihoměstských škol. Rada hl. m. Prahy totiž 21. listopadu rozhodla, že mimořádnými investičními dotacemi pomůže městským částem s odstraněním havarijních stavů a rekonstrukcí místních sportovišť. Přes 10 mil. Kč tak půjde i na opravu sportovišť a hřišť jedenácté městské části, zejména těch sloužících dětem:   

„O potřebě vést děti ke sportu dnes pochybuje málokdo, často se však zapomíná na první krok - tedy vytvoření vhodných podmínek. Na základní úrovni, kdy se děti se sportem teprve seznamují, je proto zásadní, aby měly k dispozici hezká a funkční školní hřiště a blízko u domu alespoň menší sportoviště, kam by si s kamarády mohly jít po škole třeba „začutat“. Mám velkou radost, že se nám na Praze 11 daří tyto podmínky pro děti dlouhodobě vytvářet a zajišťovat pro ně dostatek příležitostí pro aktivní trávení volného času. Tentokrát se nám společnou prací mnoha lidí z hnutí ANO na Praze 11 a Magistrátu podařilo od města získat více než 10 milionů Kč: díky těmto mimořádným dotacím tak budeme moci opravit hned několik hřišť na malou kopanou, a to v ulicích Hrabákova, V Jezírkách, Konstantinova a Brechtova, atletický ovál u ZŠ Campanus, rekonstruovat hřiště u ZŠ Mendelova nebo sociální zázemí ve sportovním areálu Mikulovka. Z dalších prostředků od hl. m. Prahy pak bude financována i kompletní oprava víceúčelového hřiště v areálu ZŠ Donovalská 1684, včetně přilehlého hřiště na florbal a atletického oválu,“ uvedl zastupitel MČ Praha 11 a hl. m. Prahy Ing. Ondřej Prokop (ANO).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama