Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2017 12:32:00

Nepolíbili jsme prsten, takže jsme funkci nedostali

Nepolíbili jsme prsten, takže jsme funkci nedostali

Projev na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny 24. listopadu 2017

 Nový předseda, nové pořádky. Nedá se slovo podle toho, jak se přihlásím, ale podle toho, co kdo řekne. Ale v pořádku, plakat nebudu.

Tak za prvé chci požádat o přestávku na jednání našeho klubu v délce 90 minut. Ta čísla jsou úplně jasná. Je nás tady 200, 115 tvoří hlasovací většina v Poslanecké sněmovně, to je ANO, SPD, KSČM. 200 bez 115 je 85. Děkuji těm, kteří volili Petra Fialu.

Za druhé je to demonstrace síly a nebojte se, nebudeme si stěžovat, nebudeme plakat. Jenom si vzpomeňme na ty pokrytecké řeči o poměrném zastoupení ve vedení Sněmovny a při rozdělení výborů. Už včera jsme slyšeli, že ústupek hnutí ANO je v tom, že podle poměrného systému by Demokratický blok měl pět předsedů výborů, tak nám dali čtyři, ten jeden dali komunistům a tomu říkají ústupek z naší strany. No to je docela levný ústupek, když se rozdává z nároku jiného.

My jsme od začátku říkali, že jak u volby vedení Poslanecké sněmovny, tak z výborů poměrný systém může ale nemusí být uplatněn, že může být uplatněn systém politické dohody. Ta tady evidentně vznikla, hlasovací většina existuje. A chci jenom připomenout a citovat na tento mikrofon středeční slova, která říkal Andrej Babiš. Takhle se podíval k našemu středu a říkal: "Pane Fialo, chtěl byl s vama vládnout, my jsme ready." Tak jsme to viděli. Na to si nestěžujeme. A takhle by to bylo pořád. Co se stalo? Nepolíbili jsme prsten, takže jsme tu funkci nedostali. Bereme na vědomí, prosím o přestávku v délce 90 minut, abychom se mohli poradit, jak budeme postupovat dále na této schůzi.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama