Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2017 21:08:00

Mírnil bych optimismus…

Mírnil bych optimismus…

…prezidenta Zemana, který ve čtvrtek v pořadu na TV Barrandov mimo jiné uvedl, že hlasování ve Sněmovně o podpoře nového šéfa Sněmovny bylo „impozantní a ukazuje na menšinovou vládu“.

 Sestava hlasů ve Sněmovně hnutí ANO, SPD a KSČM dá dohromady 115 hlasů. I když je důvěra ve vládu něco jiného než sestavit orgány Sněmovny a zvolit její nejvyšší funkcionáře, je samozřejmě číslo 115, které ve Sněmovně existuje, strašákem pro tradiční politické strany. V první řadě pro sociální demokracii a lidovce, ale i pro ODS, tedy pro strany, které mají po případném a velmi pravděpodobném „shození“ první Babišovy vlády možnost uvažovat o účasti v Babišově druhé, tentokrát již koaliční vládě.

Andrej Babiš se jistě bude při uspořádání své vlády snažit zvolit, pokud to jen trochu půjde, nějaké standardní politické řešení. Takové řešení, které budou akceptovat i evropské politické elity. Toto řešení tedy musí být řešením bez komunistů a bez extremistů typu Okamurovy SPD.

Tedy, pokud Babiš nechce dopadnout jako Maďarsko a jejich premiér Orbán nebo jako polská vláda, jistě nepůjde cestou spolupráce s politickými silami, které naši partneři v EU považují za nepřijatelné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama