Michal Babák

  • Republika
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2011 12:44:00

S bojem proti korupci to myslíme vážně

S bojem proti korupci to myslíme vážně

Pokus o korupci poslance Babáka nevyšel

Asistent poslance Michala Babáka se v květnu stal terčem korupčního jednání skupiny osob. Za nabízený úplatek v řádu desítek miliónů korun z předpokládaného objemu uvolněných prostředků ze státních i evropských fondů v řádu stovek miliónů měl zajistit, aby poslanec Babák na ministerstvu školství prosadil přidělení prostředků právě žadatelům, kteří pokus o uplacení Babáka přes jeho asistenta zosnovali. Předmětem dotace mělo být zřízení a výstavba soukromé vysoké školy technického směru.

Při prvním pokusu o kontakt se asistent Michala Babáka bezprostředně obrátil na Policii ČR a současně informoval svého nadřízeného poslance. Schůzky s korupčníky se pak odehrávaly v režii policie. V součinnosti s ní pak byly při schůzkách zajištěny elektronicky veškeré důkazy včetně první zálohové splátky ve výši 300.000 Kč, kterou byla po převzetí odevzdána Policii ČR.

„Amatérský pokus diskreditovat poslance Babáka úplatkem přes jeho vlastního asistenta, navíc na půdě Poslanecké sněmovny, mi přišel skutečně nehorázný,“ uvedl k záležitosti asistent Michala Babáka Šimon Stejkoza. „Dále se k této věci nechci vyjadřovat, abych nenarušil probíhající vyšetřování,“ dodal Stejkoza.

„Oceňuji osobní integritu i odvahu mého asistenta při řešení celé záležitosti. Je dobře, když člověk ví, že se na své nejbližší spolupracovníky může spolehnout. Stejně tak oceňuji profesionalitu policejních orgánů, zvláště pak příslušníků Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality,“ dodal. Podle něj není zcela jasné, zda šlo skutečně o pokus jej zkorumpovat, či zda to nebyla provokace. „Bez ohledu na účel korupční aktivity jsem rád, že se prokázalo, že naše strana i její spolupracovníci to s bojem proti korupci myslí vážně,“ uzavřel Babák.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama