Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2017 19:29:50

Revitalizace sídlištních vnitrobloků

Revitalizace sídlištních vnitrobloků

Vnitroblok mezi ulicemi Matúškova, Schulhoffova, Brechtova na Jižním Městě čeká proměna. Nová tvář vychází z přání obyvatel, kteří na posledním setkání s vedením obce mohli mj. zakreslovat svoje nápady přímo do mapy.

„Populace Prahy 11 patří k nejstarším v Praze. Pokud chceme na Jižní Město přilákat mladší generaci, je nutné zbavit ho konečně nálepky panelákového rezidua minulého režimu,“ vysvětlil zastupitel Ondřej Prokop (ANO), proč městská část do rozhodování o budoucí podobě zapojuje veřejnost. Připomněl, že přes rok se intenzivně pracuje na revitalizaci městské části, která podle něj postupně získává přátelský, rodinný charakter. Přibývá zeleně, parků a dětských hřišť, revitalizují se veřejná prostranství.

V rámci participativního rozpočtu jihoměstská radnice debatuje s místními obyvateli o tom, jak by mělo místo vypadat, co změnit a co ne, kudy mají vést cesty, jakou si v okolí představují zeleň.

Vnitroblok mezi ulicemi Matúškova, Schulhoffova a Brechtova je jednou ze 46 lokalit zařazených do seznamu na území Prahy 11 vhodných k regeneraci. Dokument podle Prokopa zůstává otevřený a na základě tipů od občanů a terénní práce odboru územního rozvoje se neustále rozrůstá o nové lokality.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama