JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2017 4:38:00

Bezpečnostní riziko – Babiš versus Brusel

Bezpečnostní riziko – Babiš versus Brusel

Poslanecká sněmovna ještě nezačala normálně fungovat a jediné, o čem se hovoří, je vydání k trestnímu stíhání dvou staronových poslanců Babiše a Faltýnka (oba Hnutí ANO).

Dosud neukončené trestní řízení poslance Svobody (ODS), kvůli kauze Opencard II., zcela zapadlo a trestně stíhaný hejtman Libereckého kraje Půta (STAN) raději mandát poslance složil. 

Zejména poslanci z tzv. Demokratického bloku velmi hlasitě a při každé příležitosti nezapomenou zmínit bezpečnostní riziko, které pan Babiš představuje pro demokracii a bezpečnost České republiky. Jako budoucí premiér by se přeci mohl seznamovat s utajovanými skutečnostmi a dokonce snad úkolovat tajnou službu. Trestně stíhaný politik, podle nich, nesmí vykonávat takto důležitou veřejnou funkci.

Ano, pan Babiš je trestně stíhaný a k pokračování v tomto procesu je třeba nového souhlasu sněmovny. Předpokládám, že bude znovu vydán a až pravomocné rozhodnutí soudu rozhodne o jeho vině či nevině. Do té doby je podle platného práva nevinen a je třeba tak na něho i hledět. Podotýkám, že důležitým pro celé řízení bude výsledek šetření Evropského úřadu pro boj proti podvodům, známého pod zkratkou OLAF, který už měl být na konci léta a nyní se očekává na konci tohoto roku. Kalouskové, Fialové a další tzv. demokraté se mohou dál vztekat a prostřednictvím „nezávislých“ médií burcovat k ochraně zájmů ČR.

Kdyby to však některý z tzv. demokratů myslel s ochranou zájmů ČR skutečně vážně, musel by velmi hlasitě zvednout jiné, nepoměrně větší nebezpečí, které zájmům ČR a všemu našemu lidu bezprostředně hrozí. Tím nebezpečím je europoslanci již přijatá reforma tzv. Dublinského systému. Nejde o nic menšího než o migraci a právo na azyl. Nově tzv. první bezpečná země, kam migrant přijde, už nebude mít zodpovědnost za azylové řízení, ale migranty urychleně přemístí do jiného státu EU podle pevného distribučního klíče. To je v podstatě definitivní ukončení suverenity jednotlivých členských zemí EU. Státy samotné už nebudou rozhodovat o tom, kdo bude žít na jejich území. Dublin II. je v podstatě obejití sporů kolem povinných kvót na přijímání migrantů. Česká republika, Polsko, Maďarsko a další vzdorovité země tak dostali bruselské KO.

A u nás v ČR je kolem Dublinu II. klid po pěšině. Dosluhující vládě je to fuk, sněmovna řeší svoje ustavující problémy a také Babiše s Faltýnkem. Bohužel nereaguje ani pan prezident Zeman. Buď ještě nepřešel z ruštiny zpět na češtinu, nebo možná už řeší svoji prezidentskou volební kampaň.

A jaký z toho plyne závěr pro mě? Bezprostředním ohrožením zájmů republiky a všech občanů ČR není Babiš, ale Brusel. A po víkendové volbě nového předsedy TOP 09 už nemůžeme ani tvrdit, že Brusel jsou oni tam, kteří za to můžou. Nový předseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil přeci jasně řekl: Brusel jsme my.

Zdeněk Ondráček
poslanec PSP ČR za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama