Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2017 12:29:00

Dejme volno zaměstnancům velkých obchodů o všech svátcích

 Dejme volno zaměstnancům velkých obchodů o všech svátcích

„Úžasným“ dárkem k Vánocům obdarovala pravice zaměstnance velkých obchodů, které musí být podle poměrně nového zákona v době některých státních svátků uzavřeny.

ODS chce prodavačky, pokladní, skladníky a další nahnat pro tyto dny zpět do prodejen.   

Parlamentní levice přitom normu prosadila především kvůli tomu, aby si mohli užít například vánoční pohody se svými rodinami či přáteli. Kdyby to zmínila jen ODS, tak bych se nad tím ani nepozastavila. Její úvahu ale požehnal Andrej Babiš se slovy, že jemu také vadí a že to asi vadí i jeho poslancům ve Sněmovně, to mě už nenechává klidnou.

Modrý prapor tažení proti svátečnímu volnu zaměstnanců obchodních sítí pozvedla hvězda občanských demokratů Alexandra Udženija. Podle ní zákon omezuje svobodu podnikání. Svoboda zaměstnanců jí zřejmě nezajímá, zisk na prvním místě.

V čem s ní ale zcela souhlasím, je to, že zákon může některé lidi uvést ve zmatek. Mnozí nevědí, kdy zákaz prodeje platí, a kdy ne. Je prý nesystémový. Fajn. Vyřešme to tak, že zavřeme velké obchody o všech svátcích, ne pouze o některých. A bude jasno, žádný zmatek. Na tom není nic revolučního, takhle to mají prakticky všechny naše sousední státy včetně Německa a Rakouska.

Samozřejmě znám argument, že řada lidí práci o svátcích vítá jako možnost přivydělat si. I na to je lehká odpověď. Zvyšme mzdy. Ekonomika stoupá, firmy bohatnou, není důvod, aby to necítili ve svých peněženkách i pracující.

ODS, která se díky zdánlivému úspěchu probrala ze skorosmrtelné křeče, si začíná více vyskakovat. Věřím, že ji v tomto případě levice i odboráři uštědří políček, aby se neměla šanci nadýchnout k dalším asociálním nápadům. Těch jsme si během pravicových vlád užili víc než dost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama