prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2017 12:23:00

Praha chce pomoct zraněným při pádu Trojské lávky pro pěší

Praha chce pomoct zraněným při pádu Trojské lávky pro pěší

Rada hlavního města Prahy na dnešním jednání schválila poskytnutí jednorázové finanční výpomoci čtyřem osobám zraněným při pádu lávky pro pěší v pražské Troji.

 Rychlý dar ve výši 50 tis. Kč pro každou ze zraněných osob navrhl zastupitelský klub ANO 2011 a Rada jej dnes jednomyslně schválila.

„Jde o akt solidarity, která by nám měla být vlastní nejenom v tomto předvánočním čase,“ uvedla náměstkyně primátorky Eva Kislingerová. „V žádném případě se tedy nejedná o odškodění, protože to se samozřejmě bude řešit, až se celá věc prošetří,“ dodala náměstkyně.

„Praha se chce jednoznačně k pomoci poškozeným postavit čelem. Prvním důkazem je tento dar, jsme ale připraveni v případě potřeby pomoci i jinými způsoby," řekl náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

„Příspěvek má sloužit jako rychlá pomoc v prvních nejsložitějších dnech po nešťastné události. Jakmile se zranění budou cítit trochu lépe a pomine ten prvotní šok, vedení města plánuje je navštívit a nabídnout jim další případnou pomoc,“ řekl předseda Výboru pro výchovu a vzdělávání Zastupitelstva hl. m. Prahy Patrik Nacher.

Ke zřícení lávky pro pěší v Troji došlo v sobotu 2. 12. 2017 v odpoledních hodinách a momentálně probíhá šetření události. Primátorka Adriana Krnáčová už v sobotu nařídila přezkum posledního měření, které je staré jen tři týdny a které na hrozící kolaps lávky neupozornilo. Stejně tak nařídila i důkladnou kontrolu všech lávek a mostních konstrukcí na území Prahy. Vedení Prahy bude dbát na důsledné, avšak rychlé prošetření pádu lávky a o závěrech bude veřejnost informovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama