Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2017 9:56:19

Sněmovnu čeká v prosinci schvalování zákona o státním rozpočtu na rok 2018!

Sněmovnu čeká v prosinci schvalování zákona o státním rozpočtu na rok 2018!

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) pro tento týden.

1. Nově ustanovenou Sněmovnu čeká v prosinci schvalování nejdůležitějšího zákona roku - Zákona o státním rozpočtu na rok 2018. Poslanecký klub SPD nepodpoří automaticky stávající znění návrhu státního rozpočtu na rok 2018 s deficitem 50 miliard korun, který je dílem dosluhující vlády ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Poslanci za hnutí SPD budou v jednotlivých výborech PS PČR připomínkovat jednotlivé kapitoly tohoto návrhu - a to v souladu s programovými prioritami SPD. Po vypořádání našich připomínek ve výborech se poslanecký klub SPD rozhodne, jestli navrhovaný vládní rozpočet s úpravami na rok 2018 podpoří anebo nikoliv. Hnutí SPD bude o rozpočtu odpovědně jednat, neboť nechce připustit tzv. rozpočtové provizorium. SPD tím chce pomoci zajistit možné zvýšení důchodů a také například platů pracovníků ve školství a jiných skupin obyvatel v rámci programových priorit SPD.

2. Hnutí SPD pořádá dne 9. prosince 2017 od 13.00 hodin v Praze 4. celostátní konferenci hnutí SPD, které se zúčastní zvolení delegáti z jednotlivých Regionálních klubů SPD v krajích. Na konferenci vystoupí také prezident republiky Miloš Zeman. Cílem této konference je zejména vyhodnocení nedávno skončených sněmovních voleb a další směřování SPD v rámci prezidentských, senátních a komunálních voleb v roce 2018.

3. Hnutí SPD vítá rozhodnutí prezidenta USA Donalda Trumpa, ve kterém na půdě OSN deklaroval odhodlání přestat se podílet na přípravě mezinárodního paktu o migraci. Globální přístup k migrační otázce je, podle Trumpa, v rozporu s americkou suverenitou a USA by si sami měly mít právo rozhodovat o tom, koho do své země přijmou či nikoliv. SPD zastává v této věci stejný názor. Dokument vzniká na půdě OSN a jeho cílem je ochrana životů a práv uprchlíků i dalších migrantů.

4. V rámci povolebního vyjednávání o složení orgánů sněmovny získala SPD pozici, která plně odráží volební výsledek hnutí. Tomio Okamura byl zvolen místopředsedou Sněmovny a členové SPD povedou bezpečnostní a hospodářský výbor Poslanecké sněmovny. Naprosto zkrachovala snaha stran Kalouskova tzv. Demokratického bloku a s nimi propojených médií, zatlačit SPD ve Sněmovně do politické izolace.

5. SPD se dosud nezúčastnila jednání s hnutím ANO o personálním složení a programu menšinové vlády hnutí ANO, jelikož premiér Babiš neměl o vážné jednání na tato témata zájem. Hnutí SPD nepovažuje za možné podpořit takto vznikající vládu premiéra Babiše, jelikož tato vláda nebude plnit programové priority SPD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama