Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2017 8:36:00

Slibům hnutí ANO nelze věřit. Místo jednodušších daní zavedli EET a kontrolní hl

Slibům hnutí ANO nelze věřit. Místo jednodušších daní zavedli EET a kontrolní hl

Budoucí ministryně financí Alena Schillerová se včera sešla s prezidentem Milošem Zemanem. Za svoje priority označila vyrovnaný rozpočet a on-line daňové přiznání.

 Místopředseda poslaneckého klubu a ekonomický expert ODS Jan Skopeček je v hodnocení jejích priorit opatrný: "S oběma prioritami lze souhlasit, má to nicméně svá významná “ale”. Vyrovnaný rozpočet jsme tu vzhledem k několikaletému ekonomickému růstu měli mít samozřejmě už dávno. Zásadní je ale dospět k vyrovnanému rozpočtu prostřednictvím úspor na straně výdajů, tedy reforem penzí a zdravotních výdajů, nikoliv zvyšováním už tak vysoké daňové zátěže. Ve vládě ale dělalo hnutí ANO doposud pravý opak.

On-line komunikace s finančními úřady by měla být při dnešní úrovni informačních technologií také samozřejmostí. Mnohem důležitější je ale zjednodušení daňového systému tak, aby výpočet daně a čas s tím strávený byly co nejnižší. Elektronický způsob komunikace už je pak pověstnou třešničkou na dortu. I v tomto ohledu jsme ale zažívali poslední roky za výrazného přispění hnutí ANO, včetně paní Schillerové, pravý opak.

Sliby vypadají pěkně, ale Andrej Babiš před 4 lety sliboval jednodušší zákon o dani z příjmu. Místo toho přinesl EET, kontrolní hlášení a zneužití zajišťovacích příkazů. Slibům hnutí ANO se nedá věřit."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama