Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2017 20:22:51

V Libyi je třeba primárně stabilizovat vojenskou a politickou situaci

V Libyi je třeba primárně stabilizovat vojenskou a politickou situaci

Komentář na facebookovém profilu k záměru Andreje Babiše poslat zhruba 200 mil. Kč Libyi na pomoc s řešením migrační krize

Nový premiér Andrej Babiš má záměr poslat zhruba 200 mil. Kč Libyi na pomoc s řešením migrační krize. Neodpověděl však na otázku, na co a komu konkrétně peníze půjdou. Neznáme tak konkrétní cíle nebo projekty. Faktem je, že v Africe peníze z rozvojové pomoci mizí většinou do kapes místních šéfů gangů a politiků a k potřebným se dostane minimum. Vyjádření Andreje Babiše tak vypadá jen na další populistické plácnutí. Zvláště v situaci, kdy česká vláda neustále nadále přijímá muslimské migranty, zcela dobrovolně, mimo kvóty. A proti vůli většiny občanů.

Pomoc zemím jako je Libye, která je de facto hraniční stát mezi Evropou a Afrikou, je podle mého názoru namístě. Ale v Libyi je třeba primárně stabilizovat vojenskou a politickou situaci. Zavést respektovaný stát a pomoci mu při ochraně jeho hranic a při repatriaci migrantů do domovských zemí. To je obrovský úkol, na kterém by se měla podílet celá EU, a na kterém by měl pracovat primárně předseda Evropské komise pan Juncker. Namísto jeho blábolení o navýšení dovozu migrantů z Afriky, což by naopak vlnu migrantů spolehlivě ještě zvedlo.

Naše hnutí SPD jako jediné od počátku prosazuje nulovou toleranci této migrace, zákaz propagace islámské ideologie v ČR a referendum o vystoupení ČR z EU.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama