Adriana Krnáčová, M.A., MBA

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2017 18:30:00

Pedagogové se starají, aby děti znaly předvánoční zvyky

Pedagogové se starají, aby děti znaly předvánoční zvyky

V pondělí 11. prosince se ve školní jídelně FZŠ Mezi Školami sešel starosta městské části Praha 13 David Vodrážka společně s primátorkou hl. města Prahy Adrianou Krnáčovou a žáky 2. stupně této školy, aby upletli tradiční českou vánočku.

 Upečené žákovské vánočky ohodnotili žáci 1. stupně. Ty vánočky, které zapletla primátorka se starostou, budou vítězným žákovským družstvem osobně doručeny do jejich kanceláří na Úřad MČ Praha 13 a Magistrát hl. m. Prahy. Děti se tak mohou podívat do míst, kam se běžně občané nedostanou.

Soutěž Primátorská vánočka má na FZŠ Mezi Školami dlouholetou tradici. Od roku 2005, kdy proběhl první ročník, se vánočku naučilo plést několik desítek dětí. „Soutěží přivádíme děti zpět ke klasickým českým tradicím, od kterých se mnohdy upouští,“ řekl k soutěži starosta Prahy 13 David Vodrážka. „Soutěž má každoročně velký ohlas. I má rodina si zvykla, že před Vánocemi donesu domů vlastnoručně spletenou vánočku. Musím říct, že rok od roku se můj výtvor začíná víc a víc podobat originálu od pravých pekařů,“ dodal s úsměvem starosta.

„Pozvání na soutěž jsem moc ráda přijala. Je hezké, že se pedagogové starají o to, aby děti nezapomínaly na předvánoční zvyky. Určitě pak svou znalost mohou využít, až budou mít své rodiny,“ shrnula primátorka hl. města Prahy Adriana Krnáčová.

Do soutěže se tradičně zapojují i další představitelé Prahy 13 a vedení školy. Za své výrobky se nemusí stydět ani ředitel školy Petr Vodsloň, místostarostka Prahy 13 Marcela Plesníková nebo předsedkyně školské rady Iveta Kvapilová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama