prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2017 7:37:00

Cena za společenskou odpovědnost odbourává lhostejnost

Cena za společenskou odpovědnost odbourává lhostejnost

Už devátým rokem hejtman Moravskoslezského kraje oceňuje firmy, obce a společnosti veřejného sektoru za spravedlivé a vyvážené chování. Cena poukazuje na subjekty, které se ve vztahu ke společnosti nezdráhají dělat více, než jim ukládá legislativa.

 „Toto ocenění má pomoci pozměnit pohled na vlastní roli ve společnosti. Z úrovně „Profit Only“ k sympatičtějším třem „Pé“: „People- Planet- Profit“. Tedy z postoje „pouze zisk“ k lidštější trojkombinaci „lidé-planeta-zisk“. Současná společnost stále trpí tendencí zajímat se jen o sebe. Věřím, že cena za společenskou odpovědnost napomáhá onu lhostejnost co nejvíce odbourávat. Pro oceněné je poděkováním, ale i motivací pro další činnost,“ prohlásil moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák. A upozornil, že „lidský“ přístup organizaci či firmě přinese větší důvěryhodnost, odlišení se od konkurence a budování reputace. Také posílí pozici v regionu nebo na trhu, přinese příležitosti pro inovace a zvýší loajalitu a produktivitu zaměstnanců subjektu.

„Vítězové předchozích ročníků v Moravskoslezském kraji jsou opakovaně úspěšní i na prestižních Národních cenách České republiky za společenskou odpovědnost. To dokládá velmi dobrou připravenost Moravskoslezského kraje a organizací v něm v této záležitosti,“ dodala Růžena Petříková, místopředsedkyně Rady kvality ČR, se kterou Moravskoslezský kraj úzce spolupracuje.

O cenu hejtmana kraje za společenskou odpovědnost se mohou od dnešního dne ucházet všechny podnikatelské subjekty, organizace a obce, které působí na území Moravskoslezského kraje. Soutěž je rozdělena do tří kategorií: podnikatelské subjekty s podkategoriemi do 50, do 250 a nad 250 zaměstnanců, organizace veřejného sektoru do a nad 50 zaměstnanců a obce s podkategoriemi obce s rozšířenou působností a ostatní obce.

Do soutěže se uchazeči přihlašují Krajskému úřadu Moravskoslezského kraje do 28. 2. 2018 e-mailem na adresu ZDE nebo datovou schránkou kraje.

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne na jaře příštího roku. Podrobnější informace o pravidlech soutěže, stejně jako výsledky předcházejících ročníků, najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama