RNDr. Miroslav Kubásek, Ph.D.

  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2017 20:16:33

Nový elektromobil v Lipce

Nový elektromobil v Lipce

Jihomoravský kraj minulý týden pořídil svému školskému zařízení pro environmentální vzdělávání Lipka první elektromobil.

Lipka na nový Nissan Leaf získala od Ministerstva životního prostředí dotaci ve výši 220 tis. Kč v rámci výzvy Státního fondu životního prostředí ČR pro podporu alternativních způsobů dopravy. Celkové náklady na pořízení vozu byly 789 tis. Kč.

Hlavním motivací pro pořízení elektromobilů je snížení emisní zátěže z automobilové dopravy, finanční úspora a v případě krajských organizací i osvěta ve využívání alternativních pohonů v automobilové dopravě. Elektromobil bude na Lipce sloužit hlavně k přepravě osob a materiálu mezi jejími pracovišti a k demonstračním účelům pro další příspěvkové organizace Jihomoravského kraje. Současně bude na pracovišti Kamenná (Kamenná 20, Brno) vybudována elektropřípojka a zřízeno jedno vyhrazené stání pro elektromobily. Tato vyhrazená stání Lipka plánuje rozšířit i na všechna svá další pracoviště.

"Zlepšováním životního prostředí v Jihomoravském kraji se zabýváme dlouhodobě. Aktivně nyní pracujeme na rozšíření počtu nabíjecích stanic pro elektromobily v Jihomoravském kraji tak, aby byly co nedostupnější a byla tak odstraněna další bariéra pro pořízení elektromobilů", sdělil RNDr. Miroslav Kubásek, Ph.D., radní Jihomoravského kraje pro oblast životního prostředí. Jihomoravský kraj chce dále rozšiřovat počty elektromobilů pro přepravu osob a materiálů a jít tak ostatním příkladem odpovědného chování vůči životnímu prostředí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama