Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2017 9:38:33

Domácí potraviny mají přednost

Domácí potraviny mají přednost

Přání potravinové soběstačnosti dlouhodobě prosazujeme. Jsme si vědomi, že i částečná potravinová soběstačnost může zajistit lepší kvalitu potravin.

96 800x600 Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Objevuje se velké množství testů, které hovoří o špatné kvalitě potravinářských produktů. Jedná se o mnohé komodity, které běžně konzumujeme, a nemáme možnost je nahradit jinými. Zvláště velké řetězce dávají přednost dovozům před domácí nabídkou. Budoucí ministr zemědělství deklaruje jako svou prioritu posílení potravinářské soběstačnosti. Pokud se mu podaří toto předsevzetí naplnit, bude to jen dobře. Znamená to však posílit financování na úroveň členských států Evropské unie. Vlastní produkce ovoce, zeleniny, mléka, mléčných výrobků, masa a dalších umožní nejen zvýšení kvality, ale i možnost nárůstu zaměstnanosti v těchto oblastech. Vzhledem k nedostatečnému odbytu masa byly například některé chovy prasat zcela zlikvidovány a budou se jen těžko obnovovat. Každý z nás má možnost tento stav ovlivnit tím, že bude vyžadovat na pultech obchodů domácí potravinářské produkty, které mají ve většině případů i lepší kvalitu nežli ty z dovozu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama