Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2017 22:46:00

Já jsem pro a jako lidovci podpoříme zřízení této vyšetřovací komise

Já jsem pro a jako lidovci podpoříme zřízení této vyšetřovací komise

Projev na 4. schůzi Poslanecké sněmovny dne 12. 12. 2017 k návrhu na zřízení vyšetřovací komise k OKD

Pane předsedající, já děkuji za slovo. Volně navážu na předřečníka. Je skutečně důležité, abychom si nepletli Poslaneckou sněmovnu za lidový soud. Já jsem pro a jako lidovci podpoříme zřízení této vyšetřovací komise. Za nás budeme nominovat Pavlu Golasowskou, protože je z Moravskoslezského kraje a jsme rádi, že tam budeme mít takového reprezentanta.

To, o čem ovšem chci mluvit - a já vás podporuji ve vaší touze po pravdě, zjistit, jak věci jsou, aby spravedlnosti bylo učiněno za dost, že stejně tak jako teď horlivě vystupujete, tak budete chtít znát pravdu o Čapím hnízdě. To znamená, až přijde žádost o vydání na pana poslance Faltýnka a na pana poslance Babiše, budoucího premiéra, tak stejným způsobem zde budete vystupovat a budete říkat - ano, my tu pravdu chceme znát, my nebudeme bránit orgánům činným v trestním řízení a my to umožníme, ať tu pravdu známe! Protože jinak bych se musel domnívat, že trpíte selektivní touhou po pravdě. Jinak bych se mohl domnívat, že trpíte raněni jednou z osmi pohrom Egypta, slepotou. A vlastně jak to s tou pravdou myslíte? Pravda je jenom pro někoho? Mají se jí dozvědět jenom někteří? Sedm ran, ano. (Reakce na poznámku z pléna.) Mají se ji dozvědět jenom někteří? Má být umožněna pouze někomu? Na někoho se naše touha po pravdě vztahuje, a na někoho už ne? Já nevím. Já osobně si myslím, že budoucnost ukáže nejenom OKD, ale celkově, jaký máte vztah k pravdě.

A jinak ještě směrem k předřečníkovi z SPD. Nejsem členem sociální demokracie. Je to náš konkurent. Ale je to skutečně strana s dlouhou historií, jejíž členové museli položit životy za svobodu a za pravdu. Stejně tak jako členové KDU-ČSL. Vaše strana má za sebou pouze historii pochybných facebookových profilů. Až vaši členové budou muset položit život za to, čemu věří, až budete mít ve své historii lidi, kteří byli mučeni v koncentrácích, byli zabíjeni totalitním režimem, tak potom suďte.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama