prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2017 15:41:00

Senioři se budou cítit bezpečněji

Senioři se budou cítit bezpečněji

Pro zvýšení bezpečnosti poskytne kraj seniorům další hlásiče. Krajští zastupitelé na svém dnešním zasedání rozhodli, že bude rozdáno 350 hlásičů požáru a 200 detektorů oxidu uhelnatého občanům kraje starším 65 let.

V tomto roce už kraj poskytl stejné množství hlásičů, a to prostřednictvím obecně prospěšné společnosti Společně, o.p.s. Stejný subjekt bude mít na starost přerozdělení bezpečnostních zařízení ve druhém kole. Účelem daru je snížení počtu bytových požárů v domácnostech seniorů, tj. zvýšení jejich bezpečnosti a ochrana před účinky nebezpečných plynů a průvodních jevů požáru.

„Každé zařízení, které pomůže zachránit lidský život, je bezesporu vítané. Díky těmto technologiím zvyšujeme bezpečnost našich občanů. Investici do hlásičů požárů i detektorů oxidu uhelnatého považuji za smysluplnou,“ prohlásil hejtman kraje Ivo Vondrák a připomněl, že dalším krokem pro komfort starších lidí žijících v Moravskoslezském kraji jsou i Senior Pointy. Ty mají podporovat zdravý životní styl seniorů a zvyšovat kvalitu jejich života.

Hlásiče budou distribuovány prostřednictvím obecně prospěšné společnosti Společně, o.p.s. Ta provozuje seniorská kontaktní místa, tzv. Senior Pointy v Ostravě, Frýdku-Místku, Opavě, Bruntále, Karviné a Kopřivnici. Hodnota tohoto majetku činí 385.700,- Kč vč. DPH.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama