prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2017 20:12:00

Třinec si povýšení na Statutární město zaslouží

Třinec si povýšení na Statutární město zaslouží

Krajští zastupitelé vyslyšeli prosbu města Třince a na svém zasedání podpořili jeho snahu stát se statutárním městem. Poslanecké sněmovně parlamentu ČR proto předloží návrh na změnu zákona o obcích.

V posledních letech získává Třinec díky řadě rekonstrukcí a staveb nejen novou tvář, ale poskytuje svým občanům komfortnější zázemí pro každodenní život, sportovní a kulturní vyžití i nevšední zážitky. V tomto procesu chtějí zastupitelé města pokračovat mnohem intenzivněji, právě i s pomocí nově získaného titulu.

„Třinec si povýšení na Statutární město jistě zaslouží. Jako lídr mnoha inovativních projektů, a to zejména v oblasti SMART City, získá více možností, jak jít ve svém rozvoji ještě dál. Sympatická je snaha Třince zlepšovat ovzduší. V duchu čisté mobility město podporuje například cyklodopravu nebo elektromobilitu. A to jsou oblasti, které jdou ruku v ruce se směřováním celého Moravskoslezského kraje,“ prohlásil moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák.

Představitelé Třince plánují v transformaci města pokračovat. Budou k tomu potřebovat evropské peníze. Snáze se k nim dostanou, když se stanou členy Svazu měst a obcí ČR a jeho Komory statutárních měst. Zastupitelé Třince proto věří, že bude jejich žádost na jednání sněmovny schválena.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama