JUDr. Robert Pelikán, Ph.D.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2017 17:48:00

Navrhujeme oddlužovací novelu insolvenčního zákona

Navrhujeme oddlužovací novelu insolvenčního zákona

Výtěžek z vánočního večírku Ministerstva spravedlnosti pomůže Člověku v tísni.

Ministerstvo spravedlnosti věnovalo organizaci Člověk v tísni 26 500 korun, které se podařilo vybrat během vánočního večírku pro státní úředníky. Ti zakoupením lístků do tomboly skloubili příjemné s užitečným. Ministerstvo spravedlnosti i Člověk v tísni se dlouhodobě věnují pomoci lidem v dluhové pasti.

Zaměstnanci Ministerstva spravedlnosti takto pomohli známé organizaci již podruhé, jak připomněl zástupce Člověka v tísni Daniel Hůle: „Minulý rok jsme peníze získané na vánočním večírku použili na právní zastoupení naší klientky, které exekutor zablokoval účet kvůli nesmyslnému dluhu z dětství. Když jí bylo šest let, jela v městské hromadné dopravě tzv. na černo a dostala pokutu, kterou její maminka nezaplatila. Jakmile dívka dospěla a začal úřadovat exekutor, obrátila se na nás s prosbou o pomoc.“

Výtěžek z letošního ročníku poputuje na obdobný případ, kterých je podle organizace celá řada: „Nejpozději do konce února rozhodneme, komu kvalifikovanou právní pomoc poskytneme tentokrát. Protože těch silných lidských případů je opravdu hodně,“ dodal Daniel Hůle.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán ocenil, jak práci Člověka v tísni, tak i přístup svých úředníků. Zároveň také přislíbil další pomoc v oblasti dluhové problematiky: „Ministerstvo spravedlnosti v čele s odborem civilní legislativy bude i nadále hledat opatření k zamezení dluhových pastí, které vidíme například v navrhované oddlužovací novele insolvenčního zákona. Díky ní by nově do procesu oddlužení mohli vstoupit lidé bez ohledu na výši dluhů. Oddlužení by pak trvalo tři, pět nebo sedm let.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama