Ing. Jindřich Hradecký

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2017 10:54:46

Hradecký (Svobodní): Nechme na pozůstalých, jak se rozloučí se svými blízkými

Hradecký (Svobodní): Nechme na pozůstalých, jak se rozloučí se svými blízkými

Velký rozruch vzbudilo rozhodnutí libereckých radních o převzetí pohřební služby pod správu města.

Vysvětlují to tím, že chtějí zajistit lidem levnější pohřby a motivovat lidi, aby volili klasický pohřeb s obřadem. V Liberci ročně umírá zhruba 1000 lidí, přičemž obřadů se koná něco mezi 200 až 300.

Podle mého názoru je jakékoliv zvýhodňování klasických pohřbů z rozpočtu města nespravdedlivé a nemorální vůči těm pozůstalým, kteří se se svými blízkými rozloučí v rodinném kruhu a urnu s popelem si ponechají doma, nebo popel rozptýlí na zahradě, kde na památku zasadí strom. Klasické obřady totiž bývají velmi často festivalem pokrytectví a neupřímnosti, kdy se pozůstalí sejdou jen z povinnosti, aby je ten druhý nepomluvil.

Chtěl bych pány radní upozornit, že už za první republiky bylo pohřebnictví typickou rodinnou živností a ani dnes ho až na výjimky neprovozují města. Radní by se měli spíše zaměřit na technický stav dopravní infrastruktury a nestrkat nos do věcí, které jim nepřísluší. Například v Praze se tak dlouho zabývali záležitostí jako je Airbnb, až jim spadla lávka do Vltavy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama