ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2011 16:55:18

Na Olomoucku mají pochopení pro sociální reformu a unikátní vozidlo pro invalidy

Na Olomoucku mají pochopení pro sociální reformu a unikátní vozidlo pro invalidy

Změny, které přinese sociální reforma se setkaly s pochopením. A to jak ze strany pracovníků městského úřadu tak i zástupců neziskových organizací. Takové poznatky přinesla poslankyni Lence Kohoutové návštěva Olomouckého kraje.

 „Opět jsem se přesvědčila, že pokud budeme jednotlivé legislativní změny vysvětlovat a diskutovat o nich s lidmi,kterých se budou týkat. Tak dojdeme ke shodě a vzájemnému pochopení. Osobně jsem se o tom přesvědčila, tentokrát při návštěvě Olomoucka,“ líčila své dojmy členka výboru pro sociální politiku Lenka Kohoutová.

Během jednotlivých jednání, nejprve na krajském úřadu a poté na půdě Charity Olomouc, se řešily otázky výkonu jednotlivých sociálních služeb, sociálního bydlení, ale i návrhy koncepčního řešení bezdomovectví. „Upřimně řečeno byl jsem velmi překvapen jak se paní Kohoutová orientuje v problematice sociálních služeb a bezdomovectví, v praxi jsem se s tím u politiků mnohokrát nesetkal,“ vyjadřuje své překvapení Mgr. Petr Prinz, vedoucí střediska Samaritán.

Zajímavou devizou města Olomouc je provoz lékařské ordinace určené pro lidi z ulice. Nejsou zde prováděna pouze zběžná ambulantní ošetření, ale ošetřující lékaři se snaží s klienty pracovat dlouhodoběji aby se jejich, často chronický, špatný zdravotní stav zlepšoval.

Takováto ordinace je jedním ze základních kamenů pro řešení situace lidí z ulice. A ráda bych obdobné zařízení viděla na území hlavního města Prahy“, nechala se inspirovat Kohoutová.


Speciál pro invalidy


Přesněji řečeno kapotovaná čtyřkolka, kterou zvládnou ovládat lidé na vozíku zcela bez pomoci druhé osoby. To je produkt Loštické firmy ZLKL, kterou poslankyně Lenka Kohoutová také navštívila. Vozidlo je homologováno jako čtyřkolka, ale svou konstrukcí a jízdními vlastnostmi se spíše rovná malému automobilu. Konstrukce lidem umožní bez potíží s vozíkem najet do Elbíčka a naopak z něj vyjet, aniž by museli složitě přesedat z vozíku na sedadlo řidiče. Poradí si tedy i lidé, kteří se jinak neobejdou bez asistence. Bezproblémové je i řízení, dá se říct, že každé vozidlo bude originál podle konkrétního handicapu a požadavků postiženého," představoval automobil ELBEE, majitel firmy Ladislav Brázdil st.

„Nápad se mi velmi líbí, rozhodně je to velmi praktický způsob přepravy pro osoby s handicapem. Navíc kompletně český výrobek, což velmi oceňuji a smekám před firmami jako je ZLKL,“ uzavřela návštěvu firmy Lenka Kohoutová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama