Marian Dancso

  • OMMO
  • Lom
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2011 7:59:16

Opravdu je cesta k rasismu tolik žádoucí, pane senátore Doubravo?

Opravdu je cesta k rasismu tolik žádoucí, pane senátore Doubravo?

Vaše názory na romskou problematiku jsou bezhlavé a rasistické. Svými rasistickými výroky se řadíte mezi rasisty s velkým R.

Opravdu je cesta k rasismu tolik žádoucí, pane senátore Doubravo?

Jak o sobě můžete tvrdit, že se zabýváte romskou problematikou??? Když Vaše slova, potažmo věty vybízejí k extrémnímu povědomí o Romech!

Pane senátore Doubravo, mohu se jen domnívat, co je Vaším cílem?  A tudíž i velmi nedobrých koncům Vašich postojů.

Ve Vašich článcích, kde se, jak údajně tvrdíte, zabýváte romskou problematikou, pouze kritizujete a nabádáte občany k rasové nesnášenlivosti…. Z "Cikánů" děláte jen bandu příživníků, povalečů a flákačů, co využívají státní kasu…. Namísto toho, abyste ze své funkce danou situaci uklidňoval a nabídl její řešení, děláte naprostý opak…

Zřejmě tápete a sám nevíte, co a jak dál, a protože tato vláda má nejeden vroubek u občanů, plují Vaše nálady a postoje na populistické, nespokojené vlně. Mediálně „bičované“ mohou Vám a podobně uvažujícím jistě nahrát nespokojené nálady lidí. Nepřijde Vám to trochu málo a laciné? Alespoň nad tím se zamyslete!

Buďte tak laskavý, netvrďte o sobě, že se zabýváte romskou problematikou. Nebo alespoň do doby než navrhnete přijatelné řešení pro zlepšení podmínek spolužití Romů a většinové společnosti. Jinak je to zjednodušená zkratka líbivá póza, o níž se Vám mohou postarat některá porůznu fungující média.

Člověk, který se něčím zabývá, by měl po čase dojít k nějakému výsledku, co se týče politiky. Snad by stačil pro začátek kompromis, který na straně většiny vybídne k toleranci ke kultuře, která bohužel zatím nebyla příliš schopna přijmout nároky většinové komunity a sama nedokázala najít cestu, jak vyjít z „bludného kruhu“ své vlastní izolovanosti a pocitu „někam patřit“, i když to není vůbec jednoduché.  Vy jste zatím předvedl kritiku a odsudky. A dál?

Pane senátore Doubravo, Vaše postoje mohou pobídnout extrémně uvažující část populace k rasistickým výpadům, a to i s ohledem na vybičovanou atmosféru nesnášenlivosti a nespokojenosti. Ale to nestačí, má-li situace mít řešení.

Vše co jste doposud napsal, jsou pouze urážky a ataky Romů, kteří přes všechny výhrady jsou součástí této společnosti. Souhlasím, že události, které se staly v např. v Novém Boru, jsou velmi špatné a měly by z nich být vyvozeny důsledky. Ale především z pohledu kriminální činnosti a trestní odpovědnosti, nikoliv z pohledu etnické příslušnosti. Tzn., že Romové prostě trestnou činnost jako Romové páchají.

Nevidím však jediný důvod, proč by za tyto činy, měli nést zodpovědnost všichni Romové  a snášet také Vaše napadání a z toho plynoucí nabádání k rasové nesnášenlivosti! Byl-li spáchán trestný čin, nechť konají orgány činné v trestním řízení. Zákonodárce jako Vy by měl vybízet k řešení a ke klidu v té části společnosti, která si všechny souvislosti ve vypjaté atmosféře neumí a není schopna připustit, aby nedošlo k dalšímu nárůstu napětí a násilí.

Pane senátore Doubravo, přinejmenším bych v první řadě očekával omluvu za Váš postoj s rasistickým podtextem a bez řešení problémů společnosti jako celku, kde jde o ekonomické, sociální a kulturní problémy, a jistě nejenom Romů v ČR. Posílat na někoho ozbrojené složky je již opravdu silná káva. Mohu se Vás zeptat, co byste očekával, že by se mělo stát? Tohle snad kdysi zkoušel jistý pán s knírem a byla z toho 2. světová válka a milióny mrtvých, mezi nimi byli i Romové. Myslíte si, že tohle je opravdu způsob, který stojí za to být v hledáčku kamer v zájmu médií? V čem se pak lišíte od těch, co nám tu po „vandasovsku“ pochodují ulicemi a určují, kdo se hodí nebo ne do této společnosti? Chtěl bych říci DOST, ale mám obavu, že se nám tu rýsuje nepěkný začátek nedobrého pokračování minulých časů, na něž bychom neměli být pyšní a určitě bychom je neměli vyvolávat.

Zastupitel města Lom, OMMO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama