JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2011 10:28:27

Švýcarský soud potvrdil vydání Tomáše Pitra do ČR

Švýcarský soud potvrdil vydání Tomáše Pitra do ČR

Federální trestní soud ve Švýcarsku zamítl odvolání odsouzeného Tomáše Pitra proti povolení jeho vydání do České republiky. Odsouzený se tak nyní proti vydání do vlasti může bránit už jen u poslední instance – Federálního nejvyššího soudu.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

O rozhodnutí trestního soudu informoval české ministerstvo spravedlnosti švýcarský Spolkový úřad pro justici.

Tomáš Pitr byl zadržen 27. července 2010 ve švýcarském Svatém Mořici a od té doby je ve vazbě. Česká strana podala v srpnu 2010  žádost o jeho vydání k výkonu trestu odnětí svobody na základě pravomocných rozsudků českých soudů.

Spolkový úřad pro justici – protějšek českého ministerstva spravedlnosti – pak v prosinci 2010 povolil Pitrovo vydání. Tímto rozhodnutím potvrdil, že byly splněny podmínky pro vydání – především ta, že trestné činy uvedené v rozsudcích a v žádosti o vydání jsou trestné i podle švýcarského práva.

Tomáš Pitr poté proti tomuto rozhodnutí podal opravný prostředek ke švýcarskému Federálnímu trestnímu soudu, který Pitrovo odvolání 1. září 2011 zamítl.

Tereza Palečková, tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama