Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2018 15:22:00

Premiér Babiš předal cenu Arnošta Lustiga Čechoameričanovi Paulu Rausnitzovi

Premiér Babiš předal cenu Arnošta Lustiga Čechoameričanovi Paulu Rausnitzovi

Předseda vlády Andrej Babiš se ve čtvrtek 24. května 2018 zúčastnil sedmého ročníku předávání ceny Arnošta Lustiga.

 Devadesátiletého podnikatele česko-amerického původu, majitele přerovské společnosti Meopta-optika Paula Rausnitze, ocenil premiér v rezidenci pražské primátorky společně s Janem Pirkem, předsedou Výboru Ceny Arnošta Lustiga, a pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou.

„Vážený pane Paule Rausnitzi, dovolte, abych Vám vyjádřil hlubokou úctu a poděkoval Vám za Váš přínos českému národu. Většina z naší generace si neumí představit hrůzy války, velice si proto vážím Vašeho odhodlání a odvahy bojovat za svobodu a demokracii. Vysoce si cením způsobu, jakým jste po revoluci v roce 1989 ze společnosti Meopta vybudoval jednu z nejsilnějších světových značek,“ řekl při slavnostním udílení premiér Andrej Babiš.

Cenu pořádá od roku 2012 Česko-izraelská smíšená komora. Předseda vlády je předsedou Čestného výboru ceny. Ocenění každý rok získá česká žijící osobnost, která se výrazně zasloužila o udržení a rozvoj celospolečenských hodnot, jakými jsou zejména odvaha a statečnost, lidskost a spravedlnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama