ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2011 16:24:24

K automotodromu po novém asfaltu

K automotodromu po novém asfaltu

Novou silnici mezi Popůvkami a Ostrovačicemi na Brněnsku v celkové délce pěti kilometrů 12. 9. 2011 slavnostně předali do užívání představitelé Jihomoravského kraje v čele s hejtmanem Michalem Haškem.

Silnice II/602, na které se uvedený úsek nachází, patří k dopravně významným silničním tahům Jihomoravského kraje. Dopravní zatížení v úseku Popůvky – Ostrovačice představuje dle sčítání dopravy v roce 2010 intenzitu 6 531 vozidel za den.

„Původní povrch vozovky především zde u automotodromu sice ukazoval, jak kvalitně šlo stavět silniční stavby – ovšem před osmdesáti až sto lety. Chtěl bych poděkovat Správě a údržbě silnic JMK a zhotoviteli společnosti Skanska za to, že se nejenom dodržel harmonogram, který byl velmi napnutý, ale podařilo se ho dokonce o několik dnů zkrátit. Především se však podařilo dodržet rozpočet - ušetřilo se celých 44 procent oproti projekční ceně a to považuji za velmi významné,“ řekl Michal Hašek při slavnostním otevření komunikace, které se uskutečnilo na křižovatce silnice s odbočkou k automotodromu. Hejtman vyjádřil přání, aby nová komunikace přispěla k větší bezpečnosti a komfortu silniční dopravy a dobře sloužila nejenom v době Velké ceny.

Na silnici II/602 bylo provedeno rozšíření silnice o stoupací pruh. V úseku od Popůvek byla odstraněna původní dlážděná vozovka, která svým stavem a šířkovými parametry nevyhovovala narůstající intenzitě silničního provozu a zejména v zimním období způsobovala komplikace v zajištění sjízdnosti (poslední dvě fotografie zobrazují stav před a po rekonstrukci). Na silnici III/6021 Kývalka – Žebětín se jedná o celkovou rekonstrukci živičného krytu včetně nového trvanlivého dopravního značení.

Stavební práce byly zahájeny v dubnu letošního roku, náklady na vybudování nové komunikace činí 66 milionů korun - oproti kontrolní ceně stanovené v projektové přípravě přitom představují úsporu ve výši 44 %. Jihomoravskému kraji se podařilo tímto projektem, který je součástí programu ROP NUTS 2. Jihovýchod, naplnit záměr postupné modernizace dopravně zatížených silničních tahů regionálního významu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama