Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2018 11:17:00

Nejde o nic méně než o zdraví a životy pacientů

Nejde o nic méně než o zdraví a životy pacientů

Stanovisko k nedohodě ministra zdravotnictví s odbory na nárůstu platů zdravotníků.

KSČM podporuje zdravotnické odbory a jejich trvání na splnění slibu o navýšení platů zdravotnických pracovníků. Argumentace ministra Vojtěcha o dvaceti miliardovém nárůstu finančních prostředků a víra v to, že ředitelé dobrovolně platy z této celkové částky navýší, aby si personál udrželi, neobstojí. Mnohé nemocnice mají již nyní velké finanční problémy a kraje musí jejich provoz mnohamilionovými částkami dotovat. V této situaci tak často na platy nezbývá. Navíc existují mnohatisícové rozdíly mezi platy ve státních zdravotnických zařízeních a u ostatních zřizovatelů.

Situace v mimopražských regionech je vzhledem k nedostatku zdravotnických pracovníků stále tíživější a zajištění potřebné kvalitní péče složitější. Především sestry a stále častěji i lékaři v nemocnicích jsou přetěžováni a často potom dochází i k nedodržování zákoníku práce. Požadavek na plošné navýšení platů zdravotníkům a urychlené řešení dalších dlouhodobých problémů českého zdravotnictví je tedy naprosto oprávněný.
Pan ministr i pan premiér by měli zanechat svého arogantního přístupu a splnit to, co vláda s jejich účastí v minulosti slíbila. Nejde o nic méně než o zdraví a životy pacientů!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama