Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2018 11:49:19

Na sport nelze zapomínat

Na sport nelze zapomínat

Podpora sportu je i jedním z bodů našeho volebního programu.

V poslední době se hodně hovoří o sportu. Každý z nás si jistě uvědomuje, pokud se děti a mládež věnují sportu, neohrožuje je závislost na různých návykových látkách. Malé regionální kluby však v poslední době vzhledem k nedostatku financí nejsou schopny pořádat nábory dětí. I když zájem o členství v klubech a různých oddílech opravdu je. Bohužel nejsou peníze na trenéry, solidní zázemí pro sportovce ani na úpravu sportovišť. Ministerstvo školství se příliš nesnaží vycházet sportovcům na regionech vstříc.


Žádosti o podporu jsou velmi složité a administrativa s tímto spojená zabere spoustu času. Mnozí z dobrovolníků, kteří se sportu věnují ve svém volném čase a na vlastní náklady nejsou schopni požadavky ministerstva školství zajistit. Sportovní agentura pod vedením bývalého hokejisty Hniličky měla zajistit překlenutí času mezi dneškem a vznikem nového zákona o sportu, který by určoval přesná a kontrolovatelná pravidla. A jaký je dnes výsledek? Návrh této novely by měl jít počátkem října na jednání Poslanecké sněmovny. Strany se však mezi sebou nemohou dohodnout a zbytečné handrkování spěje k tomu, že se prodlouží doba, která může způsobit velmi brzy zánik některých sportovních klubů. Zvláště na malých městech a obcích je to velký problém, protože občané nemají příliš velkou nabídku, jak trávit volný čas.


Podpora sportu je i jedním z bodů našeho volebního programu. Sportovat by měly nejen děti a mládež, ale i dospělí a senioři. Bezcílné bloumání po ulicích v době, kdy rodiče musí pracovat je pro děti velmi ohrožující. Sport je jedna z mála činností, kde si každý může najít svou parketu a z malých sportovců tak mohou vzniknout i naděje pro vrcholový sport.


Bc. Emil Pernica, vedoucí kandidát KSČM do Zastupitelstva města Blansko
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama