Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2011 17:40:00

Zvyšující se schodek státního rozpočtu je výsledkem selhání ministra Kalouska

Zvyšující se schodek státního rozpočtu je výsledkem selhání ministra Kalouska

Zprávy ministerstva financí o tom, že deficit státního rozpočtu dramaticky stoupl jen za měsíc září téměř o dvacet miliard korun a je tak nejvyšší za posledních deset let, je jasným přiznáním opakovaného selhání ministra Kalouska ve své funkci.

Ministr financí Kalousek v koncepci rozpočtu zcela rezignoval na příjmovou stránku, fatálně selhává ve výběru daní z příjmu fyzických osob na základě daňového přiznání, má velké problémy s výběrem daní z pohonných hmot. Místo, aby peníze efektivně vybíral, tak je nesmyslně rozhazuje.

Ministr Kalousek měl dávno udělat systémová opatření na výdajové straně rozpočtu, místo toho se nyní dočkáváme jeho v lepším případě pokrčených ramen, v horším případě facek na ulici. Velkou chybou ministra Kalouska je pak především to, že koncepce rozpočtu je postavena na nereálných ekonomických předpokladech a základu, který nebude naplněn. Chybná Kalouskova predikce tak opět zatne sekeru veřejných dluhů hodně hluboko.

Sociální demokracie od samého začátku vlády P.Nečase zásadně odmítala chybně nastavené rozpočtové koncepce ministra Kalouska, které nás nyní zavádí k největšímu deficitu státních rozpočtů za posledních deset let. ČSSD protestuje proti tomu, aby vláda P.Nečase těmito rozpočtovými experimenty dále poškozovala naše občany a naši zemi. Nejlepším řešením v této situaci by tak byla co nejrychlejší rezignace ministra Kalouska a nejlépe pak celé, rozpočtově zcela neodpovědné vlády P.Nečase.

Jan Mládek, stínový ministr financí za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama